GIR LØFTE: Det forventes at den konservative partilederen Antonis Samaras vil gi sin skriftlige garanti på innstramninger onsdag. Foto: Reuters/Scanpix
GIR LØFTE: Det forventes at den konservative partilederen Antonis Samaras vil gi sin skriftlige garanti på innstramninger onsdag. Foto: Reuters/ScanpixVis mer

- Håp om løsning for Hellas' kriselån

Leder for det konservative partiet garanterer trolig for innstramninger onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det forventes at den konservative partilederen Antonis Samaras vil gi sin skriftlige garanti på innstramninger onsdag. Den trengs for at Hellas' internasjonale långivere skal gi landet et nytt lån.

For å tilby et nytt kriselån, krever EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) at den greske regjeringen må presentere i detalj 325 millioner euro i nye kutt, samt skriftlige garantier fra partilederne om at de vil holde løftene også etter valget i april.

Tirsdag kveld ble det kjent at Samaras ikke hadde undertegnet en slik forpliktelse.

Litt senere på kvelden kom nyheten om at det er ventet at Samaras skal levere et brev med forpliktelse onsdag morgen. Det sier anonyme kilder som nyhetsbyrået Reuters har snakket med.

Eurogruppen skal onsdag snakke sammen på telefon for å diskutere det nye lånet på 130 milliarder euro, eller 984 milliarder kroner.

(NTB)