Håp om Midtøsten-toppmøte om få timer

Arbeidet for et nytt toppmøte om Midtøsten fortsatte natt til lørdag. Tid og sted for et slikt møte var ennå ikke fastsatt, men USAs president Bill Clinton varslet en kunngjøring «om noen timer».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton håper på et toppmøte innen få timer. Han og FNs generalsekretær Kofi Annan har jobbet intenst det siste døgnet for å få møtet i stand.

En hes og tydelig sliten Clinton fortalte en partifelle i hjemstaten Arkansas at han hadde sittet i telefonen og snakket med ledere i Midtøsten hele dagen lørdag. Avtalen om et toppmøte var ennå ikke i havn, sa han.

- Vi jobber fortsatt med å legge forholdene til rette, tilføyde en amerikansk tjenestemann. Clinton ledet fredag kveld lokal tid et krisemøte i USAs nasjonale sikkerhetsråd om situasjonen i Midtøsten og terrorangrepet mot et amerikansk marinefartøy i Jemen.

Ifølge diplomater i Washington så det ut som om palestinernes president Yasser Arafat var mer skeptisk til tanken på et nytt toppmøte, enn Israels statsminister Ehud Barak. Arafat skal tvile på om det er noen vits i å snakke med den israelske regjeringssjefen.

(NTB/NRK Dagsnytt)

SKEPTISK: Yassir Arafat (høyre) har liten tro på et nytt toppmøte om Midtøsten. Kofi Annan arbeider hardt for å få det til.