Håp om nye forhandlinger

USAs president Bill Clinton er bekymret over volden i Midøsten, men håper forhandlingene mellom israelere og palestinere kommer i gang igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton er tilfreds med at det er kontakt mellom forhandlerne fra begge sider.

En talsmann for Det hvite hus, P. J. Crowley sa at det er mulig at forhandlerne møtes igjen i Washington om noen dager.

Clinton snakket lørdag med den palestinske lederen Yasser Arafat om muligheter for å få i gang igjen forhandlingene, opplyser en palestinsk tjenestemann.

- Arafat og Clinton snakket sammen i 45 minutter på telefonen. De drøftet mulighetene for å få i gang forhandlingene igjen før Clintons presidentperiode går ut 20. januar, sa Nabil Abu Rudeina.

Han opplyste at de to lederne ble enige om å samarbeide for å få i stand en avtale og forhandlinger så raskt som mulig.

Den fremtredende palestinske forhandleren Saeb Erakat sa lørdag at palestinerne ønsker forhandlinger om en avtale om den endelige status for de palestinske områdene.

Forhandlingene ble påbegynt under et toppmøte i sommer på den amerikanske presidentens feriested Camp David mellom palestinernes leder Yasser Arafat, den israelske statsminister Ehud Barak og Bill Clinton.

(NTB)

PRØVER IGJEN: Yasser Arafat snakket lenge med Bill Clinton på telefon i dag. Til uka reiser han muligens til USA for å fortsette fredsforhandlingene med IsraelFoto: SCANPIX