Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håp om økt stamcelleforskning i USA

Nyvalgte støttespillere lover mer penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valget i USA i forrige uke har åpnet for offentlig støtte til stamcelleforskning, både fordi forslag om å forby slik forskning ble nedstemt, og fordi nye tilhengere av stamcelleforskning ble valgt inn i Kongressen.

- Vi er alle optimistiske. Dette viser at valgte representanter ikke behøver å holdes som gisler av et mindretall av konservative på den religiøse høyresiden, sier direktør William Neaves i forskningslaboratoriet Stowers Institute. Hans kone har Parkinsons sykdom.

Nancy Pelosi, den kommende presidenten i Representantenes hus, sier at demokratene vil prioritere offentlig støtte til stamcelleforskning. I dag baserer Stowers Institute seg på 2 milliarder dollar i privat økonomisk støtte.

Forskerne mener at stamcelleforskning kan bidra til å kurere sykdommer som Parkinson. Men mange religiøse ser på bruk av stamceller som det samme som å ta liv.

62 prosent av valgene der stamcelleforskning var et tema, ble vunnet av kandidaten som var tilhenger av slik forskning. To viktige valg var Claire McCaskill som ble ny senator for Missouri, og gjenvalget av guvernør Jim Doyle i Wisconsin.

Tilhengere av stamcelleforskning ble valgt i Maryland, New Jersey og Ohio, mens motstandere av slik forskning i Representantenes hus tapte i Arizona, California, Indiana og Pennsylvania.

(NTB)

ØNSKER ØKT STAMCELLEFORSKNING: Nyvalgt leder av Representantenes Hus, Nancy Pelosi, lover at demokratene skal satse på stamcelleforskning. Foto: Scanpix
ØNSKER ØKT STAMCELLEFORSKNING: Nyvalgt leder av Representantenes Hus, Nancy Pelosi, lover at demokratene skal satse på stamcelleforskning. Foto: Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart