VENTER SNØ: Meteorologenes prognoser viser at Sør- og Østlandet kan belage seg på sesongens første snø til helga. Også resten i resten av landet - også der vinteren allerede har kommet, som på Røros (bildet) - er det ventet snø fra fredag av.  
Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VENTER SNØ: Meteorologenes prognoser viser at Sør- og Østlandet kan belage seg på sesongens første snø til helga. Også resten i resten av landet - også der vinteren allerede har kommet, som på Røros (bildet) - er det ventet snø fra fredag av. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Håp om snø i Sør-Norge neste helg

Meteorologene varsler også mer snø der det allerede er vinter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store deler av landet er allerede kledd i hvitt, men for Sør- og Østlandets del har snøen latt vente på seg.

Og fortsatt må alle skientusiaster og andre som gleder seg til et snødekket Sør-Norge smøre seg med tålmodighet. Snøen kommer først neste helg.

Det tyder i alle fall værprognosene til Meteorologisk Institutt på.

- Det er håp om at også Sør-Norge får nedbør i form av snø neste helg. Men før det kommer det ikke noe snø i lavlandet i det hele tatt, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Vibeke Thyness til Dagbladet.

Stigende temperaturer  Morgendagen blir kald i Sør-Norge, men så vil temperaturene stige, ifølge meteorologen.

- Det kan komme noe nedbør på i lavlandet på tirsdag og på onsdag, men på grunn av stigende temperaturer vil dette trolig komme som regn, sier hun.

Hele kysten, fra Rogaland og nordover har fått sesongens første snø, ifølge meteorologen.

- Hele Vestlandet har hatt snø, og flere steder er det allerede full vinter.

Men mange steder spøker det for at denne snøen blir liggende de neste dagene. Ifølge Thyness blir det nemlig mildvær i hele landet fram mot helga.

- Fra tirsdag til torsdag kommer det inn mild luft sør for Trøndelag. Mye av snøen på Vestlandet vil bli til slafs, og ny tilførsel av regn der vil nok medføre at vinteren renner bort, sier hun.

I nord er et kraftig lavtrykk under utvikling. Det kommer inn Norskehavet på tirsdag, og har kurs mot Troms. Dette vil gi vind og nedbør fra Troms og sørover, opplyser meteorologen.

- Og i hvilken form kommer denne nedbøren?

- Sør for Trøndelag kommer nedbøren i all hovedsak som regn. Det er fortsatt spennende og usikkert hva slags form nedbøren får lenger nord, sier Thyness.

- Snø de fleste steder Men mot slutten av uka snur det altså igjen.

- Trenden da er at det blir mye kjøligere. Samtidig viser prognosene at det kommer nedbør, og at denne kommer som snø.

- I hele landet?

 - Ja, mot neste helg ser det ut som at det vil snø de fleste steder i landet, sier meteorologen.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaer

SNØ I HOVEDSTADEN?: Meteorologenes prognoser viser at Sør- og Østlandet kan belage seg på sesongens første snø til helga.
Foto: Håkon Eikesdal
SNØ I HOVEDSTADEN?: Meteorologenes prognoser viser at Sør- og Østlandet kan belage seg på sesongens første snø til helga. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer