Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håpefulle demonstranter skuffet over presidentens tale

Syrias president nevnte ikke unntakstilstanden med et ord da han i dag slo fast at landet vil overleve komplottet mot landet.

 SKUFFET:  Syrias president Bashar al-Assad talte for første gang siden de voldelige opptøyene tok til for fullt for om lag to uker siden. Foto: Reuters.
SKUFFET: Syrias president Bashar al-Assad talte for første gang siden de voldelige opptøyene tok til for fullt for om lag to uker siden. Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syria har som så mange andre land i regionen opplevd stor uro den siste tiden. I den viktige byen Deraa er mer enn 60 mennesker drept i protestene, skriver BBC.

Deraa var også et viktig element da president Bashar al-Assad talte til nasjonalforsamlingen i dag. Det var ventet at han ville komme med løfter om reformer, og iallfall oppheve unntakstilstanden fra 1963. Det skjedde ikke.

- Deraa er i hjertene til alle syrere. Den er frontlinjen mot Syrias fiende, Israel, slo presidenten fast.

Han understreket at det ikke var et folkelig krav om reformer som utspiller seg i landets gater, men at utenlandske interesser presset på for å skape kaos.

- Dumme som angriper Syria - Syria er målet til et stort komplott fra utlandet, sa han i det som var hans første tale siden de voldelige sammenstøtene tok til for om lag to uker siden.

Assad sa at myndighetene vil gjennomføre reformer i Syria, og at folkets stemme vil bli hørt. Men han slo også fast at myndighetene ikke ville la seg presse til å gjennomføre reformer.

Presidenten fremhevet at Syria ikke vil bli et av regimene som faller i dominoeffekten av folkeopprør i den arabiske verdenen, men at landet slo tilbake mot de som konspirerer mot det.

- Vi har fiender som jobber hver dag for å undergrave Syrias stabilitet. De er dumme som angriper Syria, sa han.

- Vi kan ikke si at alle som gikk ut i gatene var del av denne konspirasjonen. Det hadde ikke vært korrekt, la han til.

Måtte stoppe flere ganger Flere ganger i løpet av talen måtte Assad stoppe opp. Applausen fra salen og støtteropene ble tidvis så massive at han ikke kunne fortsette.

Demonstrantene i gatene utenfor nasjonalforsamlingen var imidlertid ikke av samme oppfatning. Ihssan Zouabi sier til CNN at han er skuffet over talen fordi presidenten ikke svarte på folkets krav.

- Vi hadde håp før talen, men etterpå var vi alle sjokkerte. Vi forventet mye, mye mer, sier han.

 OPPTØYER:  Syria har vært preget av voldsomme opptøyer de siste dagene, og presidentens tale ble fulgt nøye i folket. Foto: (AP Photo/Hussein Malla)
OPPTØYER: Syria har vært preget av voldsomme opptøyer de siste dagene, og presidentens tale ble fulgt nøye i folket. Foto: (AP Photo/Hussein Malla) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media