Håper å åpne Vestfoldbanen denne uka

Reparere skinner og sikrer fjellmasse etter togavsporingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidet med å reparere skinnene og sikring av fjellmassene der et tog sporet av på vei til Larvik sist fredag, er i full gang. Håpet er å åpne strekningen før helgen.

En konduktør og togføreren ble lettere skadd da toget dundret inn i et steinras ved Kjose fredag formiddag. Strekningen mellom Larvik og Porsgrunn ble stengt på ubestemt tid.

- Vi regner med å kunne åpne strekningen igjen tidligst torsdag eller fredag. Vi skal ha befaring på stedet med en geolog på tirsdag. Da vil vi vite hvor mye jobb som står igjen med sikringsarbeidet og når vi kan regne med å kunne åpne strekningen, sier vakthavende informasjonssjef i Jernbaneverket, Kjell Bakken, til NTB.

Arbeidet med å fjerne stein fra skinnegangen startet i dag. I morgen tirsdag skal 130 sviller bort og nye på plass. Deretter må jernbanesporet justeres.

(©NTB)

SPORET AV: To personer ble lettere skadet da et tog kjørte inn i et steinras og sporet av øst for Kjose i Vestfold 11. juli. Foto: DAG G. NORDSVEEN /SCANPIX
SPORET AV: To personer ble lettere skadet da et tog kjørte inn i et steinras og sporet av øst for Kjose i Vestfold 11. juli. Foto: DAG G. NORDSVEEN /SCANPIX Vis mer
Håper å åpne Vestfoldbanen denne uka