Håper å få avhørt 20-åring etter skudd mot politiet

- Det avhenger av hans mentale helsetilstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han er ikke avhørt ennå, men vil bli avhørt i løpet av helgen eller på mandag. Det avhenger av hans mentale helsetilstand. Han fremstilles for lege nå for å få avgjort hvor raskt han kan bli avhørt, sier lensmann Jørn Flatha i Solør til NTB.

Åsnes-mannen er siktet for trusler mot politiet. Han er kjent for politiet fra før i forbindelse med råkjøring og kjøring i ruspåvirket tilstand, opplyser Flatha.

To jenter under 18 år er i tillegg tatt inn til politiet og avhørt som vitner.

Episoden startet da en bil unnlot å stanse i en politikontroll ved Haslemoen i Hedmark. Politiet fulgte etter oppover fylkesvei 210 uten at bilen, en mørk BMW, gjorde tegn til å ville stanse.

Ved Braskereidfoss i Våler kommune meldte politipatruljen at det ble skutt mot dem fra bilen de fulgte. Flere patruljer kom til for å bistå, i tillegg til politihelikopteret.

Patruljene fulgte etter bilen i god avstand, og i området ved Snålroa i Åsnes kommune ble bilen stanset ved at en av patruljene kjørte inn i den. Mannen overga seg rundt klokka 20.30 etter at han ble truet med våpen. Ingen ble fysisk skadd i hendelsen.

Politiet fant et tohåndsvåpen i bilen siktede kjørte.

(NTB)