FORSVARER: Fredrik Verling er oppnevnt som forsvarer for den trippeldrapssiktede mannen. Han har ennå ikke fått snakket med klienten sin. Foto: Tor Erik Mathiesen / Dagbladet
FORSVARER: Fredrik Verling er oppnevnt som forsvarer for den trippeldrapssiktede mannen. Han har ennå ikke fått snakket med klienten sin. Foto: Tor Erik Mathiesen / DagbladetVis mer

Håper å få møte klienten sin i løpet av dagen

Fredrik Verling er oppnevnt som forsvarer for den trippeldrapssiktede asylsøkeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN / OSLO (Dagbladet): Mannen som er siktet for trippeldrapet på Vangekspressen har fått oppnevnt advokat Fredrik Verling i Bergen som forsvarer.

Verling har ennå ikke møtt klienten sin.

- Jeg håper å få møte klienten i løpet av dagen. Foreløpig har jeg ikke fått beskjed om at det ikke skal være mulig. Jeg må understreke at jeg nylig har fått vite at jeg er oppnevnt som forsvarer, og vet ikke stort mer om saken enn det jeg selv har lest i pressen, sier mannens forsvarer Fredrik Verling til Dagbladet.

På psykiatrisk sykehus Den trippeldrapssiktede mannen fra Sør-Sudan vil bli framstilt for fengsling i Bergen tingrett torsdag.

Den 30 år gamle mannen ble i dag overført fra Haukeland universitetssykehus i Bergen til Sandviken psykiatriske sykehus hvor han ligger på døgnobservasjon. Legen skal vurdere hans psykiske tilstand.

Ved Sandviken sykehus skal han ligge til ett døgns observasjon og nærmere utredning av hans psykiske helsetilstand.
Ikke avhørt 30-åringen var ikke kjent for politiet fra tidligere straffesaker og er foreløpig ikke avhørt, opplyser politiet.

Rundt klokka 13.30 ransaket polititjenestemenn boligen hvor den siktede sørsudaneren (30) har bodd siden august i år, skriver Bergens Tidende.

Skulle sendes ut 30-åringen skulle sendes til Spania, hvor han først hadde søkt asyl.

Regionsjef i Hero Norge AS, Bente Dalåke,r sier til Dagbladet at han ikke var meldt savnet fra mottaket da hendelsen skjedde i går kveld.

- Nei, det var han ikke. Skulle han vært borte i mer enn tre dager, ville vi fått melding om det, men ikke før det, sier hun.

Hun forteller at mannen kom til Norge i april i år, og at han ble flyttet til mottakssenteret i august.

- Han bodde sammen med andre, og skilte seg ikke ut på noen måte. Vi har ikke opplevd noe annerledes ved ham, jeg forsto det som at han var alene i Norge, og ikke hadde familie her, sier Dalåker.