Håper å få reise hjem i dag

Justisdepartementet og faren til Elian Gonzalez appellerte går til høyesterett om å la dem reise hjem til Cuba i dag og få en slutt på dragkampen om gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både departementet og Juan Miguel Gonzalez sendte ut hver sin oppfordring til høyesterett i Washington om å avvise den siste anken fra slektningene i Miami som vil hindre far og sønn å reise hjem.

Om anken blir avvist, kan den seks år gamle gutten som endte som en brikke i eksilcubanernes spill, reise hjem så tidlig som i ettermiddag, når rettsordren om at han må bli til alle ankeforsøk er utløpt.

Slektningene som tok seg av ham etter at han ble funnet drivende i havet utenfor Florida etter morens mislykte fluktforsøk, har søkt om politisk asyl for ham i USA, og de krever at høyesterett stanser hjemreisen. Anken til høyesterett er deres siste sjanse etter at de har tapt i alle lavere rettsinstanser.

Etter at slektningene i Miami i månedsvis trenerte alle krav om å gi gutten til faren, som var kommet fra Cuba for å hente ham, hentet amerikansk politi ham med makt i påsken. Siden har han bodd sammen med faren i Washington-området.

(NTB)