FORELØPIG OBDUKSJONSRAPPORT:  Espen Aase (23) ble funnet død i denne leiligheten tirsdag morgen sammen med en 78 år gammel, bevisstløs mann. Den foreløpige obduksjonsrapporten av Aase er nå klar, opplyser etterforskningsleder ved Egersund politikammer overfor Dagbladet. Foto: Frøydis Bredeli, Dalane Tidende / NTB scanpix
FORELØPIG OBDUKSJONSRAPPORT: Espen Aase (23) ble funnet død i denne leiligheten tirsdag morgen sammen med en 78 år gammel, bevisstløs mann. Den foreløpige obduksjonsrapporten av Aase er nå klar, opplyser etterforskningsleder ved Egersund politikammer overfor Dagbladet. Foto: Frøydis Bredeli, Dalane Tidende / NTB scanpixVis mer

- Håper å få snakke med 78-åringen i dag

Politiet kommer med detaljer fra foreløpig obduksjonsrapport av Espen Aase (23) klokka 12.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at Espen Aase (23) ble funnet død i leiligheten til en bevisstløs 78 år gammel mann i Egersund tirsdag morgen denne uka, har politiet sittet med mange ubesvarte spørsmål om hva som skjedde med de to denne natta.

78-åringen, som fortsatt ligger på sykehus, har status som vitne i saken, opplyser etterforskningsleder Arne Lindland ved Egersund politikammer overfor Dagbladet.

- Han har begynt å kvikne til, og vi håper å få snakke med ham i dag, sier Lindland.

- Sier noe om ytre skader Etterforskningslederen forteller videre at politiet allerede har fått svar på den foreløpige obduksjonsrapporten av Espen Aase.

- Vi vil komme tilbake med mer informasjon om den etter klokka 12, sier han.

- Har den gitt dere noen flere svar på hva som skjedde med Aase?

- Alle svar fører oss nærmere en løsning, men på dette tidspunktet ønsker jeg ikke å si noe mer, sier Lindland.

Han forklarer at politiet vil gjennomgå resultatene fra den foreløpige obduksjonsrapporten med Aases pårørende før de gir informasjon fra den til media.

- Hvor sikker er en slik foreløpig rapport?

- Den sier som regel en del om ytre skader, men videre analyser og mikroskopi gir den ikke.

- Når regner dere med å få den endelige rapporten?

- Av erfaring kan det ta en stund.

Blod inne og ute Som Dagbladet har skrevet tidligere var vinduet til leiligheten til 78-åringen knust, og politiet fant blod både på utsiden av vinduet og på bakken utenfor etter at de rykket ut rundt klokka 05.00 tirsdag morgen. Også inne i leiligheten ble det funnet blod.

Hvordan vinduet var blitt knust, visste ikke politiet da Dagbladet snakket med dem i går ettermiddag.

- Det er ingenting som tyder på at 23-åringen har hoppa inn vinduet, og vi har heller ingen informasjon om at han har falt ut av det. En teori er at han kan ha skadd seg på vinduet uten å ha falt gjennom det, sa etterforskningslederen til Dagbladet i går.

Lindland ønsker i dag ikke å kommentere dette noe ytterligere.

Ber vitner melde seg Han oppfordrer fortsatt alle som kan ha opplysninger i saken om å ta kontakt med politiet, og advarer sterkt som ryktespredning.

- Det er viktig at folk kommer til oss, og ikke sprer rykter. Rykter er bare belastende for de pårørende som er i sorg og har det vondt, ser han.

Fortsatt anser politiet saken som en såkalt undersøkelssesak, og veit ikke om det ligger noe kriminelt bak.