Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håper å finne svart boks fra styrtet postfly

Fortsetter undersøkelsene ved ulykkesstedet hvor et postfly styrtet natt til fredag.

STYRTET: Bildene av området der flyet styrtet er tatt av norske F16-jagefly, som i natt var i beredskap og rykket ut til ulykkesstedet på andre sida av svenskegrensa.. Data fra Flightradar24, som overvåker flytrafikken, viser at flyet falt veldig raskt.Foto: Luftforsvaret
STYRTET: Bildene av området der flyet styrtet er tatt av norske F16-jagefly, som i natt var i beredskap og rykket ut til ulykkesstedet på andre sida av svenskegrensa.. Data fra Flightradar24, som overvåker flytrafikken, viser at flyet falt veldig raskt.Foto: Luftforsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På krasjstedet er det bare små fragmenter igjen etter flyet, og det er derfor usikkert om flyets ferdskriver er intakt.

Helikopterpiloten som var først på stedet etter ulykken, Kjell Arvidsson, forteller at området er et eneste stort krater.

- Det ser ut som at man har sluppet en bombe. Det er et stort brunt hull i bakken. Man ser ingen metallbiter eller noe, det er bare opprevet jord, sier han til Expressen.

Svensk politi ankom ulykkesstedet fredag ettermiddag, men måtte etter en stund avslutte undersøkelsene da det ble mørkt. Så langt er det ikke gjort funn av flyets ferdskriver, også kalt svart boks, og søket etter den fortsetter lørdag.

- Forhåpentligvis finnes det deler igjen av den svarte boksen som kan brukes, sier kriminalinspektør Patrik Ström hos politiet i Norrbotten i Sverige.

Arbeidet på stedet kompliseres av tøffe værforhold. Det er 30 minusgrader og sterk vind i området, i tillegg til at det kun er lyst fem timer hver dag. Flyet var på vei med post fra Oslo til Tromsø da det krasjet. Ingenting tyder på at de to personene om bord - en 42 år gammel spansk kaptein og en 34 år gammel fransk styrmann - overlevde styrten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media