-Håper å komme hjem i morgen

Påtroppende generalsekretær i Kirkens Nødhjelp har sittet fast i kupprammede Mali.

PÅ VEI HJEM: Anne-Marie Helland og de to andre medarbeiderne i Kirkens Nødhjelp er forhåpentlig snart på et fly tilbake til Norge. Kuppmakerne i Vestafrikanske Mali sperret grensene etter militærkuppet torsdag. De er nå åpnet igjen. Bildet er hentet fra huset Helland har oppholdt seg. Foto: Arne Grieg Riisnæs, Kirkens Nødhjelp
PÅ VEI HJEM: Anne-Marie Helland og de to andre medarbeiderne i Kirkens Nødhjelp er forhåpentlig snart på et fly tilbake til Norge. Kuppmakerne i Vestafrikanske Mali sperret grensene etter militærkuppet torsdag. De er nå åpnet igjen. Bildet er hentet fra huset Helland har oppholdt seg. Foto: Arne Grieg Riisnæs, Kirkens Nødhjelp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi sitter på flyplassen nå. Vi ser fram til å komme hjem, sier påtroppende generalsekretær i Kirkens Nødhjelp Anne-Marie Helland.

Sammen med to andre medarbeidere fra Kirkens Nødhjelp har hun sittet fast i Malis hovedstad Bamako siden de militære kuppmakerne påla portforbud etter kuppet torsdag.

I Norge torsdag Helland skulle egentlig vært tilbake lørdag. Natt til tirsdag kom beskjeden om at portforbudet var opphevet. Tidligere i dag var hun avventende til beskjeden om at de nå har plass på flyet som letter 15.15 norsk tid. Samme beskjed kom i går. - Vi hadde plass, men franskmenn ble prioritert, forteller Helland.

Det var rundt 70 nordmenn i Mali da de militære kuppmakerne slo til, de fleste tilknyttet misjonsvirksomhet.

Hotellet til den påtroppende generalsekretæren var i nærheten av handlingenes sentrum rundt Presidentpalasset. Helland og de andre i reisefølget ble da flyttet til et privat hus i en roligere del av byen på grunn av sikkerhetsmessige grunner. I perioder har det likevel gått rykter om ungdomsgjenger med våpen som har trengt seg inn i hus i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer