<strong> Partilederdebatt:</strong>  Statsminister Jens Stoltenberg håper alle de tre regjeringspartiene gjør gode valg. Foto: Oistein Norum Monsen/DAGBLADET.
Partilederdebatt: Statsminister Jens Stoltenberg håper alle de tre regjeringspartiene gjør gode valg. Foto: Oistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer

Håper å mobilisere de siste velgerne

Men statsministeren brukte ikke appellen til å legge frem Ap-politikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eldreomsorg, helse, skole og veier ble alt debattert, før partilederne holdt de tradisjonelle appellene til slutt.

Oppfordret til å bruke stemmeretten Statsminister Jens Stoltenberg var den eneste som ikke fokuserte på partipolitikk i sin appell. Han valgte å oppfordre folk til å bruke stemmeretten sin, uansett hva de valgte å stemme på.

- For meg er det at folk bruker stemmeretten sin veldig viktig, og det har vist seg flere ganger at Arbeiderpartiet har flest velgere som blir sittende hjemme i stedet for å stemme ved kommunevalg, sier han.

- Bedre med åra NRK har de siste 50 åra hatt kanalens siste partilederdebatt fredagen før valget.

- Debatten i kveld var god, jeg syns disse debattene blir bedre med åra, sier statsministeren.

Han var også veldig fornøyd med årets resultat ved skolevalget.

- Det bare beviser at vi er ungdomspartiet, sier han.

Nostalgi Selv har han brukt mye tid i valgkampen på å besøke videregående skoler rundt i landet.

- Jeg syns det er flott å treffe ungdom, og jeg er nostalgisk av natur. Jeg innbiller meg at jeg ikke er så mye eldre enn dem, sier Stoltenberg.

Statsministeren håper nå at alle regjeringspartiene skal gjøre gode valg.

- Jeg driver valgkamp for å sanke stemmer til Arbeiderpartiet, men håper selvsagt alle de rødgrønne partiene skal gjøre det bra. Men jeg ønsker ikke å spekulere i valgresultatet før det faktiske resultatet er klart, sier han.

Ikke bare uenige Også Frp-leder Siv Jensen syns debatten i kveld var en god debatt.

- Jeg skulle selvsagt hatt ordet mer, men det ønsker man jo alltid, sier hun.

Hun mener at en slik debatt fort kan dreie seg for mye om politikk som avgjøres i Stortinget, og ikke i kommunene.

- Men det er ikke mulig å få til en debatt der alle lokalpolitikere får delta. Noen må representere dem, og når det er partilederne som gjør det, blir det fort snakk om stortingspolitikk, sier hun.

Siv Jensen og SV-leder Kristin Halvorsen var enige på flere punkter i debatten, særlig innenfor skolepolitikk.

- Vi er uenige om mye, men ikke om alt. Jeg syns det er viktig å få frem de tingene der vi er enige, slik at vi også får frem det som forener oss, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer