Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Narkosiktet i Japan

Håper å møte Ingrid i morgen

Bistandsadvokat Farid Bouras er sikker på at Ingrid Martinussen (32) er uskyldig i narkotika-anklagene.

SKAL MØTE INGRID: Bistandsadvokat Farid Bouras håper han får møte den norske studenten Ingrid Martinussen søndag. Hun har nå sittet 17 dager isolert på ei glattcelle. - Hun er sterkt preget og er svært leis eg, sier Farid Bouras. VIDEO: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

TOKYO (Dagbladet): Lørdag kveld møter bistandsadvokat Farid Bouras i Advokatfirmaet Elden, den japanske forsvareren til Ingrid Martinussen.

- Jeg håper å få med meg Ingrid hjem til Norge før jul, sier Farid Bouras til Dagbladet.

FENGSLET: Ingrid Martinussen har nå sittet isolert i varetekt i 17 dager på ei glattcelle på en politistasjon i Tokyo i Japan. Foto: Privat
FENGSLET: Ingrid Martinussen har nå sittet isolert i varetekt i 17 dager på ei glattcelle på en politistasjon i Tokyo i Japan. Foto: Privat Vis mer

Etter et døgn i Japan har Bouras fortsatt ikke fått treffe den norske studenten, som over to uker har sittet isolert i varetekt - siktet for å ha bestilt 140 gram marihuana – fra USA til Japan.

Isolert

Ingrid Martinussen ble for noen dager siden flyttet fra en politistasjon i millionbyen til en annen politistasjon. Fortsatt sitter den 32 år gamle studenten isolert på en glattcelle.

Siden fredag har den norske kvinnen sittet isolert på en glattcelle i bydelen Omiya i Tokyo – på Higashi politistasjon.

Samtlige dokumenter i saken er klausulert. Noe som betyr at hun ikke er konfrontert med politiets angivelige bevis.

- Uskyldig

- Alle indikasjoner tyder på at Ingrid er fullstendig uskyldig i anklagene. Hennes japanske forsvarer Shota Yamaguchi skal besøke Ingrid i fengselet i kveld japansk tid, sier Farid Bouras til Dagbladet.

NARKOTIKA: Bistandsadvokat Farid Bouras har nå fått beskjed om at Ingrid Martinussen blir framstilt for fengsling førstkommende tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NARKOTIKA: Bistandsadvokat Farid Bouras har nå fått beskjed om at Ingrid Martinussen blir framstilt for fengsling førstkommende tirsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Farid Bouras har håp om at han søndag kan få møte Ingrid på politistasjonen hun holdes isolert.

-Jeg har ikke fått endelig beskjed, men jeg håper politiet lar meg møte henne, sier Bouras.

Masterstudent Ingrid Martinussen er mistenkt for å ha bestilt en kake, og i forsendelsen var det lagt med 140 gram narkotika. Politiet i Tokyo mener at Ingrid skal ha bestilt marihuanaen.

Fortvilet

- Min japanske kollega har fortalt til meg at Ingrid skal være svært preget av oppholdet i varetekt. Hun gråter og er svært fortvilet over situasjonen hun er kommet i, sier Farid Bouras.

I dag ble det klart at politiet i Tokyo har bestilt for fengslingsmøte førstkommende tirsdag.

- Hvis ikke saken er henlagt innen tirsdag vil min klient bli framstilt for varetektsfengsling. Da skal en dommer ta stilling til om hun skal fengsles fram til en eventuell hovedforhandling, eller som vi håper bli løslatt, sier bistandsadvokat Farid Bouras.

Dommer avgjør

Etter japansk lov er Ingrid mistenkt. Dommeren i tingretten i Tokyo vil avhøre om hun skal få status som siktet, eller om mistanken skal frafalles.

- Dersom dommeren mot formodning ikke beordrer politiet til å henlegge saken og umiddelbart løslate Ingrid, håper vi Ingrid kan løslates mot meldeplikt, sier hennes norske bistandsadvokat.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media