Håper å treffe ektemannen

Rokhosh Ahmad har kjørt i over ett døgn for å komme til Nederland. Nå håper hun å treffe ektemannen så snart som mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sent søndag kveld kom hun og mullaens bror, Khalid Faraj Ahmad, til Amsterdam.

Her traff de Krekars norske og nederlandske advokater.

- Han har det sikkert svært ille nå. Vi ønsker selvsagt å møte ham. Vi er veldig spente, vi har jo ennå ikke engang fått snakke med ham på telefon, sier Khalid.

De to er slitne etter den lange kjøreturen, men glade for å være fremme og fulle av kamplyst.

Rokhosh er livredd for hva som skal skje med mannen hennes, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, hvis han blir utlevert til Jordan.

Hun nekter å tro at mannen kan være involvert i terrorist- eller narkotikavirksomhet, og understreker at han er en god ektemann og en flott far til barna deres.

NÅ håper hun å få se ham snart - og at hun deretter skal få ham ut av det nederlandsk spesialfengselet og hjem til Norge. Khalid fnyser av påstandene om at Jordan vil ha ham utlevert fordi de mistenker mulla Krekar for å stå bak heroinsmugling.

- Han har aldri vært i Jordan, det vet jeg helt sikkert, sier Khalid.

Men søndag var det høyst uklart om de to familiemedlemmene får møte mullaen i fengselet.

- Det er mulig at en dommer må avgjøre om den mistenkte skal ha tillatelse til å få familiebesøk i fengselet, sier pressetalsmann Wijnand Stevens i det nederlandske justisdepartementet til NTB.

(NTB)

VIL HJELPE MULLAEN:</B> Advokat Brynjar Meling møtte søndag kveld Khalid Faraj Ahmad og Rokhosh Ahmad. Ingen av dem har fått treffe mulla Krekar i fengselet.