- Håper Adam får begynne på skolen på Senja

Den irakiske 9-åringen har mistet to års skolegang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKROLSVIK (Dagbladet.no): Inne i bussen sitter en liten, mørk gutt med topplue og vifter med et norsk flagg.

Sammen med mamma Fwzia, pappa Hussain , og småsøsknene Nor (3) og Mohammed (1 mnd.) skal han de neste månedene bo på asylmottak i Skrolsvik på Senja. Den irakiske familien er slitne men spente.

-Vi vet ingenting om dette stedet. Vi håper det er internett her, så vi kan chatte med familien hjemme i Irak, sier Fwzia.

Les også: Barna i bygda gleder seg til å få nye venner. - Måtte flykte på grunn av religionHun snakker godt engelsk, og forteller at familien måtte flykte fra Basra fordi hun er sunnimuslim og ektemannen er shiamuslim.

-De sa vi måtte skilles eller reise vår vei. Derfor reiste vi, for å være sammen. Nå vil vi bare ha et trygt sted å bo med våre barn, sier hun.Adams største ønske er å begynne på skolen.

-Han har gått glipp av to års skolegang fordi vi flyktet hjemmefra. Han har veldig lyst å begynne på skolen, og han er en oppvakt gutt, sier moren.

Møter mørketida for første gangI dag kom de aller første asylsøkerne til asylmottaket Senjehesten i Skrolsvik. De kom med buss fra Bardufoss og fly fra Gardermoen, og flere av dem kjente hverandre fra transittmottaket på Løren i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer