Håper BBC-press kan hjelpe Frode Berg

- Når en tung internasjonal aktør som BBC setter søkelys på saken, betyr det at man også internasjonalt følger med, sier Berg-venn.

INTERNASJONALT SØKELYS: Frode Bergs venner og støttespiller håper at BBC-reportasjen om Frode Berg kan presse norske og russiske myndigheter til å finne en løsning som bringer Berg hjem. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
INTERNASJONALT SØKELYS: Frode Bergs venner og støttespiller håper at BBC-reportasjen om Frode Berg kan presse norske og russiske myndigheter til å finne en løsning som bringer Berg hjem. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hun tar begge hendene raskt til ansiktet for å skjule de blanke øynene. Dattera legger hånda si på ryggen til mora, og stryker henne ømt.

- Samme dagen som han ble borte, merket jeg at noe var galt, sier stemmen.

Det er slik BBC introduserte Anita Berg, kona til spionasjedømte Frode Berg (63), til sine seere onsdag.

I en seks minutter og tolv sekunder lang TV-reportasje har den britiske rikskringkasteren rettet søkelyset mot «spionbyen» Kirkenes og saken mot den pensjonerte grenseinspektøren Berg.

Nå håper Frode Bergs advokater, støttespillere og venner at den internasjonale oppmerksomheten kan legge ytterligere press på både norske og russiske myndigheter for å finne en diplomatisk løsning på saken, og dermed få brakt Berg hjem igjen til Kirkenes og familien.

Internasjonalt søkelys

- All oppmerksomhet om saken, er bra. Vi håper det legger enda mer press på norske myndigheter i forhandlingene vi vet foregår, sier Øystein Hansen, leder for Frode Bergs støttegruppe i Kirkenes.

UD har tidligere bekreftet at de har kontakt med russiske myndigheter om Frode Berg, men har ikke villet kommentere hvorvidt det foregår forhandlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer