Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håper biskopen ikke går av

- Han er en tvers gjennom hederlig mann, sier pater Kjell Arild Pollestad.

I forsvar: Kjell Arild Pollestad fungerer ikke som prest lenger, men har formelt sin prestetittel i behold. Han tar  den bedragerisiktede biskopen i Oslo kraftig i forsvar og sier han uansett ikke har noe moralsk ansvar for et eventuelt bedrageri. Foto: Jacques Hvistedahl/Ole C. H. Thomassen/Dagbladet
I forsvar: Kjell Arild Pollestad fungerer ikke som prest lenger, men har formelt sin prestetittel i behold. Han tar den bedragerisiktede biskopen i Oslo kraftig i forsvar og sier han uansett ikke har noe moralsk ansvar for et eventuelt bedrageri. Foto: Jacques Hvistedahl/Ole C. H. Thomassen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morges banket politiet på døra til Oslo katolske bispedømme og biskop Bernt Eidsvig. Både kirken og biskopen er nå siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner.

Bispedømmet håndterer det sentrale medlemsregisteret til Den katolske kirke i Norge.

Etter at Dagbladet i en serie artikler har avdekket at kirka over år har registrert intetanende personer som medlemmer, og mottatt offentlig støtte på bakgrunn av oppblåste medlemstall, besluttet Fylkesmannen i Oslo og Akershus i november å åpne tilsynssak.

En ansatt i kirken har selv levert inn anmeldelse om det denne mener er mulige straffbare forhold.

Hederlig Kjell Arild Pollestad er er tidligere prest i den katolske kirken, og nå tar han biskop Eidsvig varmt i forsvar:

- Eidsvig er en tvers igjennom hederlig mann og det er helt utenkelig at han har gjort noe galt. Som biskop har han jo det formelle ansvaret, men nå håper jeg bare at han ikke tar det på seg i den forstand at han trer til side, sier Pollestad.

Eidsvig er direkte underlagt paven i Roma, og hvis ikke Eidsvig selv velger å gå av er det bare paven som kan avsette ham.

- Det er andre i kirken som eventuelt har begått feil. Eidsvig har uansett ikke noe moralsk ansvar for det som har skjedd, sier Pollestad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!