Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Håper de har tatt ham nå

Arne Kalbakk (81) hjalp den voldtatte 77-årige naboen da hun ble funnet i snøen. Han er lettet over pågripelsen i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg håper de har tatt ham nå, og at de får ham fengslet og dømt, sier Arne Kalbakk (81) til Dagbladet.

Kalbakk er nabo med den 77-årige kvinnen som i februar ble funnet ranet, mishandlet og voldtatt bare et steinkast fra hjemmet på Korsvoll nord i Oslo. Han glad for at en 35-årig rumensk statsborger nå er pågrepet i Paris, siktet for ugjerningen samt ytterligere et seksuelt overfall av en 82-årig kvinne på Etterstad øst i byen.

Lå i 10 minus 81-åringen peker ut stedet der kvinnen lå, ved siden av en mye brukt gangsti opp til nabolaget der de begge bor.

- Jeg kom gående på andre sida av veien, da jeg hørte et rop om hjelp. Det var en skiløper som hadde funnet henne, forklarer Kalbakk.

- Hun lå på knærne i snøen - forkommen, blodig i ansiktet og med beinklærne trukket ned. Vi fikk henne opp på rekkverket og tilkalte ambulanse, sier han.

Da hun ble funnet, hadde kvinnen ligget opptil en time delvis avkledd i snøen, i 10 minusgrader. Hun ble fraktet til sykehus og lagt i respirator. Det tok flere dager før hun var i stand til å forklare seg.

Først dagen etter at kvinnen ble funnet i snøen, fikk naboer og bekjente vite at det trolig dreide seg om et seksuelt overgrep.

- Det falt oss ikke inn. Vi trodde hun hadde hatt et uhell, sier Kalbakk.

- Trygt nabolag Korsvoll er et svært rolig villaområde, ikke langt fra huset statsminister Jens Stoltenberg eier i nabostrøket Nordberg.

- Jeg har bodd her i 50 år. Det har alltid vært et godt og trygt sted å bo, sier Kalbakk.

Han forteller at folk har levd i frykt siden overgrepet, som altså fant sted for over sju måneder siden.

- Det er en stor lettelse for oss at de nå har tatt en mann, sier 81-åringen.

ETTERLYST GJERNINGSMANN: Den etterlyste eldrevoldtektsmannen slik han framstår på politiets fantomtegning. Tegning: POLITIET
ETTERLYST GJERNINGSMANN: Den etterlyste eldrevoldtektsmannen slik han framstår på politiets fantomtegning. Tegning: POLITIET Vis mer

Han har hatt jevnlig kontakt med overgrepsofferet, og forteller at hun har kommet seg bemerkelsesverdig godt.

- Det går bra med henne nå; hun er vital og oppegående; det kunne gått så mye verre.

Tok omvei Den 77-årige kvinnen var mandag 6. februar på møte i Korsvoll Pensjonistforening, hos ekteparet Kari Riis Larsen og Kjell Larsen, som bor ca. en kilometer unna. Hun forlot møtet i 21.15-tida og fikk følge av en mannlig bekjent et stykke, men gikk mesteparten av veien alene, og tok en omvei fordi hun er redd for elg.

Politiet tror den nå pågrepne mannen et sted på veien fikk øye på kvinnen og forfulgte henne nesten helt hjem - før han overfalt, ranet og voldtok henne, og lot henne ligge i snøen.

Den 35-årige rumeneren satt fengslet i Østfold, dømt for andre forhold, mens de to eldreovergrepssakene i Oslo ble etterforsket. Politiet tok imidlertid først DNA-prøve av ham dagen før han ble løslatt og uttransportert til Romania.

Polititabbe Etter at mannen var ute av landet, ga DNA-et hans match med begge de to overgrepssakene, og han ble dermed etterlyst via Interpol. Dette førte altså til at han ble pågrepet i Frankrike i forrige uke.

- Hadde vi tatt DNA med en gang, kunne vi identifisert ham raskere. Dette er en rutinesvikt som ikke skal forekomme, sier Hanne Kristin Rohde, leder for Oslo-politiets seksjon for volds- og sedelighetsforbrytelser, til Dagbladet.

Rohde opplyser at en prosess er i gang for å få 35-åringen utlevert til Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media