Dramatiske scener:

- Håper de ikke dør

Siri Tolfsby fryktet det verste da hun hørte tutinga fra Color Fantasy. - Overbevist om at de skulle dø, sier hun.

DRAMA: Da Color Line-skipet «Color Fantasy» skulle sette kursen mot Tyskland, møtte det en fritidsbåt som ikke ville flytte seg. Det ble det dramatikk av. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Siri Tolfsby Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Han flytter seg jo ikke. Hvordan skal dette gå? Håper de ikke dør. Dette er det verste jeg har sett. Stakkars kaptein.

Torsdag ble Siri Tolfsby vitne til en svært dramatisk hendelse ved Hvitsten i Oslofjorden. Fra hytta på Hermannsbråten i Asker var Tolfsby og ektemannen i full gang med kapping av trær da lyden av gjentakende tuting overdøvet lyden fra motorsaga.

Overfor Dagbladet forteller Tolfsby om hvordan de opplevde hendelsen, som VG omtalte torsdag.

- Da vi hørte tutinga, slapp vi alt vi hadde i hendene og gikk for å se hva som skjedde ute på fjorden, sier Tolfsby, som også har snakket med VG.

Se den dramatiske videoen øverst i saken.

INGEN LETTVEKTER: Color Fantasy fotografert ved Vippetangen i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB
INGEN LETTVEKTER: Color Fantasy fotografert ved Vippetangen i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Har blitt en snakkis

Ute på fjorden ble de vitne til en mindre båt som var farlig nær ved å bli kjørt over av den 224 meter lange cruisebåten Color Fantasy.

- Det var ekstremt ubehagelig. Jeg var helt overbevist om, og det hører du nok på stemmen min også, at båten skulle gå under og føreren av båten skulle dø. Det så ut til at ferja traff den midt på, forteller hun.

Tolfsby forteller at det ikke er uvanlig at det oppstår nesten-situasjoner på fjorden utenfor hytta deres.

- Det er en snakkis blant hyttefolket her. Alle snur seg når vi hører tutinga og så ser vi på helt til vi ser båten kommer ut på andre siden. Du slipper alt du har i hendene når du hører båten tute.

- Hva rekker du å tenke når du ser slike ting?

- Det første jeg tenkte var at jeg håpet at det ikke var noen barn der. Det tar ganske lang tid før ferja kjører slik at vi ser båten kommer ut. Tankene mine går jo til de som står oppe på brua på ferja. Hver gang jeg hører den tutinga, så tenker jeg på de. Det må være litt av en jobb!

DRAMATISK: Siri Tolfsby ble vitne til den dramatiske hendelsen torsdag. Foto: Privat
DRAMATISK: Siri Tolfsby ble vitne til den dramatiske hendelsen torsdag. Foto: Privat Vis mer

- Null reaksjon

Tolfsby reagerer på måten føreren av båten agerte på i etterkant av hendelsen.

- Det var null reaksjon. Når jeg skjønte at det gikk bra, så tenkte jeg «i alle dager, hvordan kan de kjøre videre som om ingenting har skjedd»? Det første de burde gjort var å kjøre bort til den andre båten som ble vitne til hendelsen. Den bare dro videre, sier hun og fortsetter:

- Det er bare tidsspørsmål før det går ordentlig galt, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer