UTBLÅSNING:  Den danske venstrepolitikeren Søren Pind, kom i kveld med en voldsom utblåsning etter angrepet på Krudttønden i København der en mann ble drept etter skyting. Dansk politi betegner skytinga som et terrorangrep. Foto: NTB Scanpix / Folketinget
UTBLÅSNING: Den danske venstrepolitikeren Søren Pind, kom i kveld med en voldsom utblåsning etter angrepet på Krudttønden i København der en mann ble drept etter skyting. Dansk politi betegner skytinga som et terrorangrep. Foto: NTB Scanpix / FolketingetVis mer

- Håper de råtner langsomt og smertefullt. De er noen svin

Politikere fordømmer København-terroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den danske venstrepolitikeren Søren Pind, som er tidligere utviklingsminister og integrasjonsminister i Danmark, reagerer på kraftig på terrorangrepet. En et innlegg på Facebook, skriver 45-åringen at han håper de ansvarlige råtner langsomt og smertefullt.

«Grrrrr! Noen ganger får man lyst til å gjøre alvor av å begrave folk i dyr fra skinn, som forhindrer dem fra å komme i deres såkalte paradis. Og, ja, jeg vet at vi trenger å vite mer. Men, det har skjedd i MIN krets på Østerbro. Må dere råtne opp langsomt og smertefullt. Krysser fingrene for politifolkene. Dere er oss - vi er dere. De er noen svin» er den kraftige beskjeden fra den danske politikeren.

Meldinga ble skrevet tidligere i kveld, og siden har dansk politi uttalt i en pressemelding at alt tyder på at det bare var én gjerningsmann som sto bak attentatet på Krudttønden.

Fordømmes Angrepet fordømmes også av en rekke verdensledere. Statsminister Erna Solberg var i kveld ute på Twitter og fordømmet angrepet.

- Danmark rammet av et avskyelig voldsangrep. Vold og terror skal ikke begrense oss. Min omtanke til møtedeltakere, politi og det danske folk, skriver Solberg.

Storbritannias statsminister David Cameron uttrykker seg i samme toneleie.

- Jeg fordømmer skytingen i København. Ytringsfrihetene må alltid beskyttes. Mine tanker går til det danske folk, skriver Cameron på Twitter.

- Danmark er i dag rammet av en grusom voldshandling. Alt tyder på et pol attentat og dermed en terrorhandling. Nok et anslag mot det frie ord, skriver utenriksminister Børge Brende.
- En kynisk voldshandling Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt sier landet i dag ble rammet av en «kynisk voldshandling».

- Alt tyder på at skytinga på Østerbro var et politisk attentat og dermed en terrorhandling. Mine tanker og dypeste medfølelse går til ofrene og deres pårørende, sier Thorning-Schmidt i en uttalelse.

Hun opplyser at politiet er i full beredskap over hele landet, og at alle tilgjengelige ressurser er kalt inn.

- Myndighetenes første prioritet er nå å pågripe gjerningsmennene, sier statsministeren.