- Håper den går til Høyesterett

Tidligere sjefredaktør i Stavanger Aftenblad og medlem av Ytringsfrihetskommisjonen, Thor Bjarne Bore, er ikke spesielt imponert over dommen mot Killengreen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hadde føler ikke at en dom i Oslo Tingrett er særlig retningsgivende. Jeg vil håpe at den går til Høyesterett, sier Bore til Dagbladet.no.

I dommen heter det blant annet at «Også i forhold til Dobroshi er mortifikasjon nødvendig. Omtalen av ham jf. for eksempel Knut Olsens introduksjon, og der beskyldningene i Redaksjon21 føyde seg inn i rekken, kan direkte eller indirekte hindre ham i å få den saklige behandling som også narkotika-forbrytere har krav på etter de grunnleggende menneskerettighetene. Dette kan være ved soning, ved eventuelt spørsmål om løslatelse og etter soning. Også medias fremtidige omtale av ham vil måtte nyanseres etter en dom på mortifikasjon.»

- Jeg har sett mange rare dommer fra underordnede rettsinstanser som heldigvis har blitt forandret høyere opp i systemet. Høyesterett utviser som oftest bedre skjønn enn lavere rettsinstanser. Jeg håper virkelig denne dommen går til Høyesterett, sier Bore.