- Håper det blir hyggelig

Martes advokat fikk telefon i dag om hastemøte i morgen hos statsadvokaten i Dubai.

 HASTEMØTE MANDAG FORMDIDAG:  Søndag ble Marte Dalelvs advokat i Dubai bedt om å komme på statsadvokatens kontor allerede mandag klokka 11 med sin klient. Foto: Kamran Jebreili, AP/NTB Scanpix.
HASTEMØTE MANDAG FORMDIDAG: Søndag ble Marte Dalelvs advokat i Dubai bedt om å komme på statsadvokatens kontor allerede mandag klokka 11 med sin klient. Foto: Kamran Jebreili, AP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marte Dalelvs lokale forsvarer i Dubai, advokat Mahmod Ajab, bekrefter overfor Dagbladet at han og den norske kvinnen er hasteinnkalt til et møte hos statsadvokaten i Dubai allerede mandag.

Sist tirsdag ble den 24 år gamle norske kvinnen dømt til 16 månders fengsel for utenomekteskaplig sex, ulovlig drikking av alkohol og for falsk forklaring etter at hun i mars i år først hadde anmeldt en mannlig kolelga for voldtekt.

Saken har fått voldsom internasjonal oppmerksomhet etter at den ble kjent onsdag via den norske sjømannspresten i Dubai, på oppfordring fra Marte Dalelv selv.

Ankesaken ble berammet til begynnelsen av september.

- Statsadvokatens sekretær ringte meg i dag, og ba oss møte klokka 11 mandag, sier advokaten.

- Håper det blir hyggelig - Hva tror du det betyr ?

- Det kan jeg fortelle etter møtet i morgen, jeg håper det blir hyggelig for oss, sier advokat Mahmod Ajab til Dagbladet.

 NYHET VERDEN OVER:  Den nest mest leste saken på hele CNN i helgen: Norwegian woman: I was raped i Dubia, now I face prison sentence. Skjermdump: CNN.com
NYHET VERDEN OVER: Den nest mest leste saken på hele CNN i helgen: Norwegian woman: I was raped i Dubia, now I face prison sentence. Skjermdump: CNN.com Vis mer

Utenriksminister Espen Barth Eide tok opp saken med høytstående myndigheter i Dubai før helgen, og Dagbladet får bekreftet at også den norske ambassadøren i De forente arabiske emirater, Åse Bjerke, skal være med på hastemøtet hos statsadvokaten mandag.

Det arabiske emiratet, som satser enorme penger og prestisje på å være et av verdens ledende turist- og handelssentra, har fått massiv, negativ fokus rettet mot seg de siste dagene.

Saken har fått oppmerksomhet verden rundt, store nyhetsmedier som CNN, Huffington Post, Al-Jazeera, BBC og Daily Mail har omtalt saken.

Topper på CNN og BBC I helgen er nettsakene om Marte-saken på CNN og BBC blant de aller mest leste, delte og kommenterte.

Siden mars har Marte Dalelv bodd på området til den norske Sjømannskirken i Dubai. Diakon Anniken Meling - kona til sjømannsprest Gisle Meling - har vært med henne i retten hele tiden.

Ekteparet Meling er nå på ferie i Tjeldsundet i Nordland.

- Vi har akkurat fått høre at det blir et slikt møte i morgen. Vi har snakket om hva det kan bety, men har ingen kvalifisert gjetning om det. Det kan være alt fra at hun får beskjed om å forlate Dubai på flekken til at myndighetene vil understreke at rettsprosessen går etter deres plan, sier sjømannsprest Stig Meling til Dagbladet.

- Glade på Martes vegne Han og kona har ikke hatt kontakt med Marte Dalelv de siste dagene.

 GLAD:  Sjømansnprest Gisle Meling brakte Marte Dalelvs sak fram for offentligheten. Han er glad for at så overveldende mange har brydd seg. Foto: Sjømannskirken.
GLAD: Sjømansnprest Gisle Meling brakte Marte Dalelvs sak fram for offentligheten. Han er glad for at så overveldende mange har brydd seg. Foto: Sjømannskirken. Vis mer

- Vi er veldig glad på hennes vegne for at så mange bryr seg og at den norske utenriksministeren har tatt saken direkte gjennom sine kanaler. Vår oppgave har vært å ta vare på henne denne vanskelige perioden. Vi skjønte at det ville bli oppmerksomhet, men hadde ikke på noen måte av dette internasjonale omfanget, sier sjømannspresten til Dagbladet.

Nå prater eks-arbeidsgiver Marte Dalelv har jobbet to år fra Qatar for det svenskeide interiørfirmaet The One.

Der fikk hun sparken, og selskapet har ikke ville kommentere saken før nå.

I natt norsk tid sendte eierselskapet ut en presemelding til medier i en rekke land med hjelp av et pr-byrå.