ANKET DIREKTE: Voldtekt- og trusseldommen fra Oslo tingrett er anket direkte. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.
ANKET DIREKTE: Voldtekt- og trusseldommen fra Oslo tingrett er anket direkte. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.Vis mer

Offer til voldtektsdømt fitness-profil:

- Håper det er siste gang du behandler en jente på den måten

Anket dom på fem og et halvt års fengsel.

Oslo tingrett har dømt en mann i 20-årene til fengsel i fem og et halvt år for voldtekt og flere andre forhold - blant annet en rekke trusler, vold og aggressiv oppførsel over politifolk. Mannen anket dommen på stedet.

Mannen, som er en kjent aktør i fitness- og treningsmiljøet, ble imidlertid frikjent under dissens to mot en i dommerpanelet for tiltalepunkt om trusler, tvang, frihetsberøvelse og vold mot samboer.

Det var politiets egne observasjoner og flere vitneutsagn som var grunnlaget for tiltalepunkt han er frikjent for. Mannen har vært varetektsfengslet siden han ble pågrepet like over nyttår i år.

Da var det naboer som varslet politiet om bråk i leiligheten der han og samboeren var. Samboeren har nektet for at hun har vært et offer, slik påtalemyndigheten kom til.

- Min klient har anket dommen. Han er fornøyd med at han ble frikjent for overgrep mot samboeren, sier mannens forsvarer, advokat Anne Marstrander-Berg, til Dagbladet.

Den omfattende dommen strekker seg tilbake fra høsten 2015 til pågripelsen og fengslingen i januar i år.

- Ingen mulighet til å komme unna

Voldtekten, som han enstemmig ble funnet skyldig i, kvalifiserer aleine til fem års fengsel, ifølge rettens flertall.

Offeret var en ung kvinne i domfeltes bekjentskapskrets. Politiet ble tilkalt av naboer på grunn av støy fra leiligheten.

- Tiltalte er veltrent, og det er en betydelig styrkeforskjell mellom han og fornærmede. Tiltaltes fysiske overlegenhet overfor fornærmede ga henne ingen mulighet til å komme seg unna, heter det i dommen.

Politi og påtalemyndighet har brukt sms-utveksling i bevismaterialet.

SMS'er

Dagen derpå sendte mannen følgende tekstmelding til den unge kvinnen:

«Hei, unnskyld for i går. Hvordan går det med deg? Kom akk hjem, husker du hva som skjedde med politi etc.?»

Kvinnen svarte blant annet: «Jeg våknet i dag med fullt av blåmerker og smerter i hele venstre side av ansiktet. Jeg valgte å ikke si noe til politiet for ikke å lage mer trøbbel for deg, men jeg håper det var siste gang du behandler en jente på den måten».

Forholdet ble anmeldt noen dager seinere etter undersøkelse på overgrepsmottaket på legevakta.

Strafferabatt

Tingretten har fastsatt oppreisningserstatning til kvinnen på 150 000 kroner.

I dommen, som allerede er anket, har Oslo tingrett gitt seks måneders strafferabatt for lang saksbehandlingstid, som påtalemyndigheten ikke har redegjort for.

- Selv om tiltalte stadig har pådratt seg nye forhold, synes tidsbruken uansett å ha vært for lang, heter det i tingrettens dom.