- Håper det verste er over nå

Vulkanasken lå i går fortsatt tett ved foten av Eyjafjallajökull, men i dag er geologene optimistiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||HVOLSVÖLLUR (Dagbladet): Etter at vulkanasken igjen falt over gårdene ved foten av Eyjafjallajökull hele tirsdag, hadde forholdene langt på vei forbedret seg onsdag morgen. Geofysiker Einar Kjartansson er optimistisk med tanke på å se enden på tunnelen.

- Vi håper vi har sett det verste av vulkanen nå. Den største askeproduksjonen ser ut til å være over, og det er både mindre aske og bedre sikt enn det var i går.

Kjartansson sier til Dagbladet at dersom vinden blåser opp igjen, vil det likevel føles som det kommer vulkanaske ovenfra, men det er alt det lette støvet som allerede ligger på bakken som virvles rundt.

SpøkelsesbyEn sterk nordlig vind blåste i går over vulkanen, noe som brakte asken sørover over gårdene som allerede har blitt hardt rammet av vulkanasken.

Da Dagbladet kjørte til området rundt Thorvaldseyri i går ettermiddag, var det nesten umulig å se både veien foran seg og gårdene langs med den. Det var verken dyr eller mennesker  å se, og området så mer ut som en spøkelsesby.

Kan skade turistindustrienLavaen som mandag begynte å sprute ut fra Eyjafjallajökull er fortsatt ikke noe å bekymre seg for, mener geologen.

-     Om det er noen fare i forbindelse med lavaen, kommer det til å ta måneder før vi ser noe til den. Og det verste som kan skje nå er i grunn bare at det blir vanskelig å drive turistvirksomhet i området.