- Håper dette er siste gang vi opplever vold

Shamsadin Faramarzi, faren til drepte Watan (17), var tilstede på minnestunden i Rykkinn i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RYKKINN I BÆRUM (Dagbladet.no): I overkant av 200 venner, kjente og medlemmer fra familien hadde møtt opp på åstedet til en minnestund ved lekeplassen på Rykkinn i Bærum i ettermiddag.

I går ettermiddag ble 17 år gamle Watan Faramarzi knivstukket og drept av sin kamerat på det samme stedet. Tidligere i dag ble den drapssiktede 18-åringen, som var 17-åringens kamerat, varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Tilstede på minnestunden var også Watans far- Shamsadin Faramarzi.

- Vi har dårlig erfaring med vold i Midtøsten og i Iran. Vi kom til Norge for å få fred, men det skjer vold også i Norge, sa faren i en appell under minnestunden.

Han benyttet anledningen til å ta avstand fra vold.

- Jeg håper dette er siste gang vi opplever vold i vårt lokalsamfunn. Vi må ta lærdom av dette, sa Faramarzi.

- Fremme forståelse og toleranse

17-åringen døde av knivstikket fra en 25 centimeter kjøkkenkniv han ble påført av 18-åringen under basketaket ved lekeplassen i går. Siktede mener det aldri var meningen å drepe kameraten sin, men han erkjenner å ha påført det dødelige stikket.

SAMLET I SORGEN: I overkant av 200 av 17 år gamle Watan Faramarzis venner, bekjente og familie hadde møtt opp på åstedet for å minnes gutten som ble knivstukket og drept i går. Foto: Kyrre Lien/SCANPIX
SAMLET I SORGEN: I overkant av 200 av 17 år gamle Watan Faramarzis venner, bekjente og familie hadde møtt opp på åstedet for å minnes gutten som ble knivstukket og drept i går. Foto: Kyrre Lien/SCANPIX Vis mer

- Han må leve med å ha drept kameraten sin resten av livet. Han er dypt ulykkelig for det som skjedde, sa advokat Vidar Lind Iversen til Dagbladet.no tidligere i dag. 

Pappaen til Watan sa han var takknemlig for all støtten venner og bekjente har gitt offerets familie i den tunge tiden.

- Vi har politi i Norge. De bør benyttes når det skjer konflikter. Vi kan bruke hjelpeapparatet, vi har mange muligheter i Norge. Nå må vi fremme forståelse og toleranse, sa han.

Også mange av vennene til Watan delte varme ord om den drepte tenåringen. Det ble også markert med ett minutts stillhet.

- Han var en god sønn, en perfekt venn, en fantastisk person som alltid vil leve i våre hjerter, sa en venninne av gutten.

- Flott forbilde
Arild Steine er leder for integrering i idretten for idrettslaget Bærums Verk i lokalsamfunnet. Der var Watan Faramarzi en av ungdomslederne.

- Han var en av de vi brukte til å trene opp yngre gutter i cricket og innebandy, sier Steine til Dagbladet.no.

Han beskriver 17-åringen som en svært oppegående, utadvendt og humørspredende gutt med mange venner og kjente.

- Håper dette er siste gang vi opplever vold

- Han var et flott forbilde for de yngre. Han stilte alltid opp og bidro på fritiden. At så mange stiller opp her i dag viser hvor godt likt han var, sier han.

HOLDT APELL: Watans far, Shamsadin Faramarzi, holdt en appell under minnestunden i dag. Der takket han for all omtanken og viste sin avstand mot voldshandlinger.
DREPT: Watan Faramarzi (17).