Anonym hets

«Håper du snart dør sånn som moren din, det er faen meg på tide»

Etter årevis med anonyme meldinger og netthets har Ida Marie fått nok. Nå står hun fram med sin historie.

LEI: I flere år har Ida Marie mottatt anonyme meldinger om at hun burde ta livet av seg. Nå er hun og faren lei, og har anmeldt saken til politiet. Foto: Eivind Senneset
LEI: I flere år har Ida Marie mottatt anonyme meldinger om at hun burde ta livet av seg. Nå er hun og faren lei, og har anmeldt saken til politiet. Foto: Eivind Senneset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Kan du ikke bare ta livet av deg». «Jeg blir kvalm av å se deg, på tide å dø som din mor». «Det er vel ikke noe å gråte over at din mor er dau, jeg fikk et skrubbsår i dag, og griner ikke av den grunn».

Dette er sitater som Ida Marie fra Bergen med jevne mellomrom har fått slengt mot seg fra det man tror er medelever på skolen i flere år.

Hun mistet moren sin til sykdom for flere år siden, og tok tapet tungt. Helt fra barneskolen har hun fått anonyme meldinger på nett og lapper i skapet sitt på skolen, som de nevnt over.

- For litt over to uker siden dukket også de første lappene opp hjemme i vår private postkasse, forteller jentas far, Christian Ellingsen, til Dagbladet.

«Det er fortvilende for en far å se sin vakre, sterke, flotte og hardtarbeidende jente forandre seg til et skjelvende aspeløv og vegre seg for å gå på skolen, vegre seg for omgivelsene, stadig se seg over skuldra for hva som kommer neste gang, og lure på «Er det noen som virkelig ønsker at jeg skal dø?» (sic)», skriver han i et innlegg på Facebook, der han samtidig deler bilde av en av lappene de skal ha fått hjem i postkassa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer