HÅPER PÅ MER NORMALE TILSTANDER: E39/E136 ved Sjøholt har vært stengt på grunn av rasfaren de siste døgnene. Nå er flere veier åpnet igjen. Foto: Fridgeir Walderhaug
HÅPER PÅ MER NORMALE TILSTANDER: E39/E136 ved Sjøholt har vært stengt på grunn av rasfaren de siste døgnene. Nå er flere veier åpnet igjen. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer

- Håper ekstremsituasjonen er over

Flere veier åpnet igjen i rasutsatte Møre og Romsdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

• Sjekk de siste veimeldingene her.


Sunndal var natt til fredag isolert på grunn av stengte veier, men både der og andre steder i Møre og Romsdal ble flere veier åpnet fredag morgen.

Sunndal var natt til fredag fullstendig isolert fra omverdenen. Det går tre veier ut fra kommunen.

- Her ser forholdene bra ut, og med unntak av Oppdølstranda blir disse veiene åpnet, sier seksjonsleder Ivar Hol i Statens vegvesen til NRK.

I tillegg til riksvei 70 gjennom Oppdølsstranda blir fortsatt fylkesvei 60 på strekningen mellom Røyr og Hellesylt holdt stengt.

De andre nattstengte veiene ble åpnet fredag morgen. Dette gjelder E136/E39 over Ørskogfjellet, på strekningen Måndalen-Våge og gjennom Romsdalen.

- Det gikk ikke noe skred på Ørskogfjellet i natt og været er bedre. Det hadde ikke noen hensikt å holde strekningene stengt lenger, sier Hol.

Han ser lyst på situasjonen fram mot helgen og sier alt ser roligere ut nå.

- Vi håper ekstremsituasjonen er over. Nå går vi alle mer over i normalmodus, sier Hol.

I nabofylket Sogn og Fjordane i sør var derimot skredfaren langt fra over fredag morgen. Det var ventet store nedbørsmengder der utover fredagen, noe som igjen var ventet å påvirke snøskredfaren. 

NTB