Håper ektemannen vil bli renvasket for Scandinavian Star-brannen

Utpekt som gjerningsmann i 1990.

HÅPER PÅ RENVASKELSE:   Jette Andersen, enke etter Erik Mørk Andersen, mannen som ble utpekt som brannstifteren på Scandinavian Star håper på renvaskelse når politiet kan ta opp saken på nytt. 
Foto: Eivind Pedersen
HÅPER PÅ RENVASKELSE: Jette Andersen, enke etter Erik Mørk Andersen, mannen som ble utpekt som brannstifteren på Scandinavian Star håper på renvaskelse når politiet kan ta opp saken på nytt. Foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Enken etter danske Erik Mørk Andersen som i 1990 ble utpekt som gjerningsmannen bak brannen om bord i Scandinavian Star, håper på renvaskelse når politiet nå kan ta opp saken på nytt.

Jette Andersen sier til NRK at hun er glad for at norsk politi har konkludert med å åpne etterforskningen i den 24 år gamle saken. Fredag la politiets prosjektgruppe fram en omfattende rapport om brannen og etterforskningen fra 1990/91 hvor det ble påpekt flere svakheter. Politimesteren i Oslo vil ha saken gjenåpnet.

Et av momentene som ble trukket fram var at det var riktig å mistenke Erik Mørk Andersen etter brannen, men at konklusjonen etter å ha gjennomgått alle indisiene i saken er at det ikke var grunnlag for med stor grad av sannsynlighet å utpeke dansken som gjerningsmannen.

- Jeg gleder meg hvis jeg får rett, ikke fordi jeg skal hevne meg eller noe, men jeg har alltid trodd på at det ikke var ham som tente på, sier Jette Andersen til NRK.

Hun har aldri vært i tvil om at ektemannen var uskyldig i å ha drept 159 personer om bord i ferja og sier det har vært tungt å leve med påstanden om mannen var skyld i de to brannene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer