- Håper Engla blir funnet i god behold

42-åringen nektet fortsatt å ha noe med saken å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den siktede 42-åringen ble i dag varetektsfengslet i to uker. Mannens advokat forteller at hans klient tok fengslingen med ro.

- Han var forberedt på dette, og tok kjennelsen med ro, sier advokat Jan Kyrö, til det svenske nyhetsbyrået TT.

- Stoppet aldri i Stjärnsund

42-åringen nekter fortsatt å ha noe som helst med saken å gjøre, og fastholder at han kun kjørte gjennom Stjärnsund den ettermiddagen da Engla Juncosa-Höglund

forsvant.

- Han sier at han ikke har noe med jentas forsvinning å gjøre. Etter fengslingsmøtet sa min klient at han håper hun så fort som mulig blir funnet i god behold. Han synes det er leit at politiet bare har fokus på ham, forklarer advokaten.

Han mener bevisene mot hans klient er svært svake.

42-åringen var godt gjemt under en genser da han ankom og forlot rettslokalet i Falun i dag.

- Håper Engla blir funnet i god behold

Da kjennelsen ble lest opp var han ifølge Expressen både rolig og fattet.

To nye vitner

Under fengslingsmøtet la påtalemyndigheten fram nye bevis i saken. To nye vitner sier at de så 42-åringen stå ved siden av bilen sin, en rød saab, på parkeringsplassen noen hundre meter fra veien inn til Englas hus.

Selv sier mannen at han aldri var ute av bilen.

Verken politi eller påtalemyndighet vil kommentere bevisbyrden mot 42-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store politistyrker med hun leter fortsatt etter 10 år gamle Engla, som forsvant lørdag ettermiddag. Mange frivillige deltar også i leteaksjonen. Englas mamma, Carina Höglund, deltar også i leteprosessen, og har sagt at hun vil lete til hun finner datteren.

- Vi lever i håpet, sier politioverbetjent Kalle Karlsson ifølge NTB.

Utga seg for å være 12

Torsdag kom det fram at 42-åringen også er mistenkt for å ha oppbevart barnepornografi på pcen sin, som politiet skal ha tatt beslag i. Mannen skal også ha deltatt i forskjellige chatteforum på nettet.

En venn av den siktede mannen sier til aftonbladet.se at den siktede skal ha gitt seg ut for å være 12 år gammel på et nettforum.  Den savnede Engla skal ha vært medlem av det samme nettforumet.