STILLER KRAV: Sp-leder Liv Signe Navarsete åpner for en folkeavstemning om EØS-avtalen eller et vedtak i Stortinget, og sier Sp vil kreve at en ny rødgrønn regjering utreder alternativer til avtalen etter neste stortingsvalg i 2013. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
STILLER KRAV: Sp-leder Liv Signe Navarsete åpner for en folkeavstemning om EØS-avtalen eller et vedtak i Stortinget, og sier Sp vil kreve at en ny rødgrønn regjering utreder alternativer til avtalen etter neste stortingsvalg i 2013. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Håper folket tvinger fram nei til EØS

Senterparti-leder Liv Signe Navarsete mener det er realistisk at Norge snart melder seg ut av EØS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens EU er i dyp krise, er en evaluering av den omstridte EØS-avtalen på trappene. Samtidig viser målinger at det norske folk vil si opp avtalen.

- EØS-avtalen har vært en hellig ku i norsk politikk. Det er sterke krefter blant partiene og i byråkratiet som har lykkes med å legge lokk på debatten om EØS. Motstand er blitt latterliggjort. Men det bildet er blitt radikalt endret den siste tiden. Nå er det for første gang siden vi fikk EØS-avtalen duket for en virkelig folkelig mobilisering mot EØS, sier Navarsete.

Hun håper at grasrota etter hvert tvinger fram et norsk nei til avtalen.

Sp-lederen åpner for en folkeavstemning om EØS-avtalen eller et vedtak i Stortinget og sier Sp vil kreve at en ny rødgrønn regjering utreder alternativer til avtalen etter neste stortingsvalg i 2013 .

- Det går nå opp for folk at de er blitt ført bak lyset, sier Navarsete.

(NTB)