IKKE LEST: Frp-veteran Carl I. Hagen har ikke lest boka til Per Sandberg, og har derfor ingen kommentarer til innholdet. - Jeg håper partiet er voksne til å tåle en kritisk offentlig debatt om Frp, sier Hagen.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
IKKE LEST: Frp-veteran Carl I. Hagen har ikke lest boka til Per Sandberg, og har derfor ingen kommentarer til innholdet. - Jeg håper partiet er voksne til å tåle en kritisk offentlig debatt om Frp, sier Hagen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Håper Frp er voksne nok til å tåle en kritisk debatt

Carl I. Hagen gratulerer Per Sandberg med bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen har skaffet seg Per Sandbergs bok «Mot min vilje - oppklaring av et politisk liv», men har ikke lest den, og sier han derfor ikke har noen kommentarer til innholdet.

Oppstandelse - Jeg gratulerer Per med boka. Den vil nok skape oppstandelse noen dager, så vil det nok legge seg, tror Hagen.

Han sier han er enig med parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik som sier boka er Sandbergs versjon av historien, og får stå som det.

Sandberg skriver mye om partibyggeren Hagen, og det meste positivt. Men han er kritisk til Hagens bidrag i valgkampen, der han gjennom 10 punkter i en kronikk i VG stilte krav til en regjeringsplattform.

«Hvis Carl hadde lyst til å bli minister i den nye regjeringen, sørget han i hvert fall for å ødelegge for seg selv på grunn av alle oppslagene som fulgte innlegget hans», skriver Sandberg.

 - Det lever jeg godt med, er Hagens kommentar til dette.

Ikke så farlig - Hva synes du om at Sandberg kommer med denne boka nå mens han fortsatt er partiets nestleder?

- Han har jo takket nei til gjenvalg og dermed varslet sin avgang.

- Men han skal jo sitte som leder fram til mai?

- Ja, jeg er ikke så nøye på slikt.

Voksne nok - Hvordan tror du det blir for Sandberg å sitte i Frps stortingsgruppe i fire år etter å ha gitt ut en bok med tildels sterkt kritikk av partikolleger?

- Jeg håper de er voksne nok til å takle en kritisk offentlig debatt, sier Hagen.