KLANSMEDLEM: Einar Gelius er høyprofilert Vålerenga-supporter, og sogneprest i Vålerenga kirke. Her fotografert sammen med Vålerenga-spiller Freddy dos Santos.  
Foto: NINA HANSEN/Dagbladet
KLANSMEDLEM: Einar Gelius er høyprofilert Vålerenga-supporter, og sogneprest i Vålerenga kirke. Her fotografert sammen med Vålerenga-spiller Freddy dos Santos. Foto: NINA HANSEN/DagbladetVis mer

- Håper Gelius ikke havner på trygd

Han er for viktig til det, mener Klanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Einar Gelius har et nært forhold til klubben Vålerenga og er profilert medlem av Klanen, Vålerengas uavhengige supporterklubb.

Men sognepresten i Vålerenga kirke og hans strid med arbeidsgiveren, ønsker Klanen ikke å kommentere. Så lite har de å si om saken, at Klanen har sendt ut en lang pressemelding - hvor de gir Gelius støtte.

- Aldri har Vålerenga spilt så bra, scora så mange mål, hatt så mange unge egenproduserte talenter. Aldri har en sesong vært så lite preget av drittoppførsel fra våre medlemmer. Aldri har det vært mindre personkonflikter i Vålerengafamilien. Aldri har det vært så bra økonomi. Er det derfor dere holder dere vekk, det er for lite blod, kriser og kaos, spør talsmann Christian Kjellsen.

- En lapskaus Ifølge Kjellsen er politikk og religion to ting klanen ikke blander seg opp i.

- Og er det noe som er en lapskaus av begge deler, så er det kirka. Hans seksuelle lyster og bråk med arbeidsgiver kan vi ikke kommentere, sier Kjellsen til Dagbladet.

Støtte til Gelius Likevel kommer Klanen med støtte til sitt medlem:

- Vi ønsker Einar Gelius lykke til. Vi vet meget godt hvordan det er å sloss med mørkemenn med for mye makt. Videre håper vi ikke han mister jobben og blir trygda. Han er for viktig for nærmiljøet sitt til det. På den annen side hadde han jo da passa godt inn i det stereotypiske bildet bønda over det ganske land har skapt av medlemmer av Klanen og Vålerengasupportere gjennom alle år, skriver Kjellsen i pressemeldingen.

- Særegne lyster Han presiserer videre at Klanen ikke ønsker å ha noen oppfatning om «klansmedlemmers seksualliv, seksualsyn eller særegne lyster. Vi oppfordrer heller på generelt grunnlag til seksuell frihet og besitter sånn sett mange års erfaring med kjærlighet og fysisk nærkontakt mellom ukjente mennesker på tribuner og i busser langs den norske landeveien.»

Hymne for Enga Trond Ingebretsen har skrevet Vålerenga-hymnen «Vålerenga kjerke» og har mange ganger spilt den i kirka for Einar Gelius.

- Prosessen mot Einar sier ikke så mye om ham, men ganske mye om Den norske kirke, sier Ingebretsen.

Låtskriveren fra Bjølsen Valsemølle er ikke overrasket over at enkelte ønsker å bli kvitt Gelius.

- Men Einar bør være en selvfølgelig prest innenfor Den norske kirke. Han er en skikkelig god bydelsprest for Vålerenga, sier Ingebretsen.

- LYKKE TIL: Klanen kommer med støtte til bydelsprest Einar Gelius.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- LYKKE TIL: Klanen kommer med støtte til bydelsprest Einar Gelius. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer