Håper gjerningspersonen er fanget av disse kameraene

Politiet i Budapest karakteriserer de mange overvåkningskameraene i området rundt herberget som «et hett spor».

MANGE KAMERAER: Den blå ringen viser herberget der kvinnen ble funnet drept. Bildene viser et utvalg av de mange overvåkingskameraene i gatene rundt funnstedet.  Grafikk/foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet
MANGE KAMERAER: Den blå ringen viser herberget der kvinnen ble funnet drept. Bildene viser et utvalg av de mange overvåkingskameraene i gatene rundt funnstedet. Grafikk/foto: Eiliv Frich Flydal/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BUDAPEST (Dagbladet): Politiet i Ungarn jobber nå med å spore opp ekskjæresten til den norske kvinnen (21) som ble funnet drept på et herberge i Budapest på søndag.

Det er uklart hva slags status mannen i 20-årene med kinesisk statsborgerskap har. Politiet jobber bredt og har så langt opplyst at de jobber ut fra at gjerningspersonen er ukjent, men kriminalteknikere på åstedet sier til Dagbladet at en navngitt og kjent gjerningsmann jages og at DNA fra flere personer er funnet på åstedet.

Ti etterforskere - Denne etterforkningen pågår nå for fullt med støtte fra ti etterforskere, sier en sentral kilde i politiets drapsavsnitt til Dagbladet.

Politiet jobber blant annet med å samle inn spor og sortere innkomne tips og materiale. Etterforskeren opplyser også at politiet har fått tips fra venner av den drepte kvinnen om det de mener kan være spor.

Politiet opplyser til Dagbladet at de er interesserte i å se innholdet i overvåkingskameraene i gatene rundt studentherberget City Hostel Flora, der 21-åringen ble funnet drept.

- Dette er et veldig hett spor, men vi vil ikke si noe som kan ødelegge for den videre etterforskningen, sier etterforskeren.

Kameraer i alle gater Dagbladet har samlet sammen bilder av et knippe av de mange overvåkningskameraene som henger fra husveggene i området rundt åstedet.

Bare i gaten utenfor huset der den 21-årige kvinnen ble funnet drept, finnes over ti kameraer som følger bevegelsene på gaten døgnet rundt.

Facebook Politiets kriminalteknikere har siden søndag jobbet på funnstedet. De har allerede sikret seg DNA-spor fra stedet. Om dette kan avsløre en gjerningsmann, gjenstår å se.

Ifølge venner av den drepte skulle kvinnen og hennes tidligere samboer, en kinesisk mann i 20-åra, møtes i helga, og hadde planlagt å gå på en konsert lørdag.

KRIMTEKNISK: Politiets kriminalteknikere tok i dag med seg spor de har sikret seg på funnstedet. Foto: Eiliv Frich Flydal
KRIMTEKNISK: Politiets kriminalteknikere tok i dag med seg spor de har sikret seg på funnstedet. Foto: Eiliv Frich Flydal Vis mer

Den norske veterinærstudenten avsluttet forholdet til mannen i sommer. Sent lørdag natt la ekskjærestens Facebook-profil ut en melding på kvinnens Facebook-«vegg» som tydet på at avsenderen var svært opprørt.

Veterinærstudie Meldingen, på engelsk, var en blanding av kjærlighetserklæring, beklagelse og formuleringer om at han ikke ønsket å skade henne. Det er uklart hvor den kinesiske mannen seinere har oppholdt seg.

Den norske studenten skal ha reist fra sommerferie i Oslo til Budapest på fredag, og skulle ha sin første dag på veterinærstudiet ved et universitet i morgen. I forrige uke la kvinnen ut annonser på studentnettsteder for å lete etter romkamerater og bolig i Budapest.

Mens hun lette etter et sted å bo i studietida, bodde hun på City Hostel Flora. Det var her hun ble funnet drept av en ansatt på ungdomsherberget. 21-åringen skal ha blitt kvalt.

ENDEN AV GATEN: Her henger et av de mange overvåkingskameraene i byen på enden av gaten der kvinnen ble drept. Foto: Eiliv Frich Flydal
ENDEN AV GATEN: Her henger et av de mange overvåkingskameraene i byen på enden av gaten der kvinnen ble drept. Foto: Eiliv Frich Flydal Vis mer