Håper Grete Knudsen kastes ut av Ap

- Ikke lenger i min vennekrets, skriver Ap-politiker på Facebook. Jens-venn liker.

REFSER PARTIVETERANER: Ap-politiker brukte tidligere i uka Facebook-sida si til å gå hardt ut mot Jaglands betraktninger om Ap-valgkampen. N¨å tordner han mot påstandene i Grete Knudsens nye bok. Faksimile: Facebook.
REFSER PARTIVETERANER: Ap-politiker brukte tidligere i uka Facebook-sida si til å gå hardt ut mot Jaglands betraktninger om Ap-valgkampen. N¨å tordner han mot påstandene i Grete Knudsens nye bok. Faksimile: Facebook.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag ville Ap-politiker Steinar Gullvåg ha Thorbjørn Jagland ut av landet etter at han uttalte seg om Aps valgstrategi i Dagens Næringsliv. Nå er Gullvåg forbannet på eks-statsråd Grete Knudsen som fyrer løs på Ap-topper i boka «Basketak» som kommer i morgen.

- Send kontingenten i retur - Grete Knudsen tilhører ikke lenger min vennekrets. I fall hun fortsatt er medlem av partiet, bør kontingenten sendes i retur, skriver Gullvåg på sin åpne Facebook-profil i kveld.

Blant dem som har trykket «liker», er First House-medarbeider og eksrådgiver for Jens Stoltenberg, Torbjørn Giæver-Eriksen.

Dagbladet lyktes ikke i kveld i å nå Gullvåg på telefon for å utdype kritikken.

Harde påstander Flere Ap-topper er i dag i harnisk over påstandene som kommer fram i Grete Knudsens bok. Der omtales Stoltenberg som konfliktsky og unnvikende. Knudsen kritiserer ham for ikke å ha stoppet det hun kaller «muldvarpvirksomhet» mot daværende partileder Thorbjørn Jagland, da de to var i lederstrid på slutten av 1990-tallet. Forfatteren beskylder Karita Bekkemellem for å ha bidratt i skittkastingen mot Jagland ved å fore VG-journalist Elisabeth Skarsbø Moen med negativ informasjon om Jagland. Daværende og nåværende justisminister Grete Faremo får gjennomgå fordi hun ifølge Knudsen kjente til at POT (nåværende PST) overvåket Berge Furre, mens han gransket POT. Knudsen hevder at Faremo snakket usant når hun hevdet at hun ikke visste. Gro Harlem Brundtland og Jonas Gahr Støre omtales også negativt i boka.

- Den raske omvendelsen fra høyremann til arbeiderpartipolitiker var forbløffende lett, skriver Knudsen om Støre, og advarer mot fortsatt rødgrønt samarbeid. Som ny leder for Arbeiderpartiet utpeker hun næringsminister Trond Giske.

- Ondsinnet sladder, sier Karita Bekkemellem til Aftenposten.
- Hun burde holdt kjeft, sier Ap-veteran Thorbjørn Berntsen til VG Nett.
- Uten rot i virkeligheten, hevder justisminister Grete Faremo overfor Bergens Tidende.

Parlamentarisk leder Martin Kolberg mener Grete Knudsen må ha «onde hensikter» med boka.

Svarer i morgen Knudsen var på Stortinget fra 1981 til 2001 og statsråd i tre Ap-regjeringer. Hun har ikke ønsket å gi intervjuer før på boklanseringen i morgen, ifølge BT.no. Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre har avstått fra å kommentere boka, som er skrevet i samarbeid med tidligere BT-kommentator Olav Garvik og utgis på Kagge forlag.

GRETE KNUDSEN: Var statsråd i tre Ap-regjeringer. Nå kommer hun med betroelser i ny bok. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet.
GRETE KNUDSEN: Var statsråd i tre Ap-regjeringer. Nå kommer hun med betroelser i ny bok. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet. Vis mer