Håper hårfunn kan løse Birgitte Tengs-saken

Etterforskningen gjenopptatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Haugesund har mottatt nye opplysninger om drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs som ble funnet drept på Karmøy i 1995.

Nå er det satt ned en etterforskningsgruppe som skal ettergå informasjonen, skriver VG.

Allerede i sommer ble hår som ble funnet på liket av den 17 år gamle jenta, sendt til undersøkelser ved det rettsmedisinske instituttet i Innsbruck i Østerrike. Ett av hårene som nå granskes, ble funnet i 17-åringens Tengs venstre hånd, men er ikke tidligere undersøkt.

- Vi er blitt gjort oppmerksomme på hårstrået av personer som arbeider med saken sammen med familien til den tidligere tiltalte fetteren, sier politiadvokat Thor Buberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, som leder etterforskningsgruppen

Politiet har ennå ikke fått svar på hårprøven. Heller ikke andre biologiske spor som skal undersøkes av de østerrikske rettsmedisinerne, er ferdig analysert.

Når prøvesvarene foreligger, vil det bli klart om de kan knyttes til nye opplysninger i saken, som blant annet er fremskaffet gjennom undersøkelser VG har gjort av den 13 år gamle drapsgåten.

- Jeg kan bekrefte at det er aktuelt å starte taktiske undersøkelser, og at informasjon fra journalister er interessant for oss, sier Buberg.

(NTB)

DREPT: Birgitte Tengs. Foto: Priivat
DREPT: Birgitte Tengs. Foto: Priivat Vis mer
Håper hårfunn kan løse Birgitte Tengs-saken