Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Håper helikoptre kan kvele storbrannen

Skogbrannen i Rogaland fremdeles ikke under kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Klokka 15.38 søndag fikk Haugaland og Sunnhordland politidistrikt melding om en brann i bygda Gangstø i Vindafjord kommune.

- Vi har evakuert fire hytter og seks hus. Hovedarbeidet er nå konsentrert om å prøve å berge bebyggelsen i Gangstø. Vi må ta tak i skogbrannen etter hvert, sa operasjonsleder Bjørn Alvseike i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no i går.

Brannen er fremdeles ikke under kontroll, men nå er nye, uthvilte mannskaper, samt nye helikoptre satt inn i kampen mot flammene.

- Brannen er fremdeles ikke slokket, men vi håper å få hjelp av helikopter, sier operasjonsleder Harald Aase til Dagbladet.no klokka 08.00.

Politiet mener å ha sikret bebyggelsen nå, slik at faren for ytterligere spredning er liten. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen som politiet foreløpig ikke kjenner årsaken til.

Bygda Gangstø har vært mest utsatt for flammene. Der har et trettitalls personer vært evakuert. Om lag 50 brannfolk har deltatt i slukningsarbeidet i helga, i tillegg til en gruppe fra Sivilforsvaret, og lokale bønder.

I alt seks hus og fire hytter var på et tidspunkt truet av brannen.

UTE AV KONTROLL: Det brenner fremdeles godt i skogen i Vindafjord. Nå håper politiet at helikoptre kan få bukt med flammene. Foto: Heidi Hjorteland, Stavanger Aftenblad/Scanpix
UTE AV KONTROLL: Det brenner fremdeles godt i skogen i Vindafjord. Nå håper politiet at helikoptre kan få bukt med flammene. Foto: Heidi Hjorteland, Stavanger Aftenblad/Scanpix Vis mer
Håper helikoptre kan kvele storbrannen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling