Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Håper Hillary ikke stiller

For hun kan vinne presidentvalget i 2008, tror visepresident Dick Cheney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Republikanernes visepresident Dick Cheney håper Hillary Rodham Clinton ikke gjør alvor av å stille som kandidat ved det amerikanske presidentvalget i 2008. For da kan USA får en president igjen fra det demokratiske partiet, frykter Cheney.

Det var i tv-program tirsdag at Cheney - blant mange observatører regnet som den sterkeste visepresidenten i USA på flere tiår - ga seg inn på en vurdering av demokratenes presidentkandidater om to år. Før helgen lanserte  Illinois-senatoren Barach Obama sitt kandidatur for demokratene.

-Formidabel kandidat

-Hillary Clinton er en formidabel presidentkandidat. Jeg håper hun ikke gjør det, men jeg tror hun kan vinne et presidentvalg. Jeg er uenig med henne i nær sagt alle mulig saker, men ingen skal undervurdere henne. Hun er et svært seriøs kandidat til å bli president, sa Cheney i tv-programmet, i følge nyhetsbyrået AP.

Da Obama lanserte sitt kandidatur før helgen, sa Hillary Clinton at hun selv fortsatt vurderer å satse på presidentvalget i 2008.

Cheney stiller ikke

Det gjør ikke Dick Cheney. - Det er en endelig beslutning fra meg at jeg ikke er kandidat, fastslo Cheney i tv-programmet.

Hillary Clinton får en test på presidentvalgkjøret fram mot det amerikanske kongressvalget 7. november. 33 av de 100 medlemmene i Senatet står på valg. Samtlige av de 435 setene i Representantenes hus er ledige.

 TRENER PÅ PRESIDENTKJØRET:  Hillary Clinton jakter gjenvalg til Senataet, her fra et kombinert valgmøte og minnestund tirsdag for en lokal Afghanistan-helt i Bohemia, New York. Foto: AP/Scanpix.
TRENER PÅ PRESIDENTKJØRET: Hillary Clinton jakter gjenvalg til Senataet, her fra et kombinert valgmøte og minnestund tirsdag for en lokal Afghanistan-helt i Bohemia, New York. Foto: AP/Scanpix. Vis mer

Hillary Clinton er overalt på valgmøter i hjemstaten New York for å sikre gjenvalg til Senatet. Hun leder klart i meningsmålingene på sin republikanske utfordrer John Spencer.

Demokratene trenger 15 nye innvalgte i Representantenes hsu og seks nye i Senatet for å sikre flertall.

 VIL BLI PRESIDENT:  Barack Obama utforderer Hillary Clinton for preseidentvalget 2008. FOTO: EPA/Scanpix.
VIL BLI PRESIDENT: Barack Obama utforderer Hillary Clinton for preseidentvalget 2008. FOTO: EPA/Scanpix. Vis mer
ADVARER REPUBLIKANERNE: visepresident Dick Cheney advarer sine partifeller dersom Hillary Clinton blir demokratenes presidentkandidat. Cheney stiller ikke. Her en han på et møte i Nasjonalgarden i Edinburgh, Indiana før helgen.