OPTIMISTISK:  Høyre-leder Erna Solberg håper på et av de beste kommunevalg for Høyre noen gang.
Foto: MARIT HOMMEDAL / SCANPIX
OPTIMISTISK: Høyre-leder Erna Solberg håper på et av de beste kommunevalg for Høyre noen gang. Foto: MARIT HOMMEDAL / SCANPIXVis mer

Håper Høyre vil gjøre et av sine beste lokalvalg

- Vi har drevet en personlig valgkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg håper partiet kommer til å gjøre et av sine beste lokalvalg noensinne.

- På landsmøtet vårt sa jeg at jeg håpet vi skulle gjøre et av våre beste kommunevalg. Og ved de tre beste har vi ligget mellom 23 og 29 prosent av stemmene. Et sted der tror jeg vi ligger. Vi har ligget og vaket ganske stabilt på 25 - 26 prosent på mange meningsmålinger. Men det er store lokale utslag, så det blir spennende å se.

Stemte hjemme Høyrelederen kom til stemmelokalet på Apeltun skole i Bergen sammen med ektemannen Sindre Finnes mandag formiddag.

Der la hun sin Høyre-stemme i urnen.

Deretter sto flyturen til Oslo og kveldens valgvake på programmet.

Personlig valgkamp Høyre har gjort det godt på meningsmålingene det meste av året, ikke minst de siste ukene før valget.

- Vi hadde en liten dupp etter 22. juli, men nå er vi tilbake omtrent på det nivået vi var før sommeren. Vi har drevet en veldig personlig valgkamp i form av å møte velgerne, banke dører og dele ut materiell.

- Vi har hatt voldsomt høy aktivitet fra de tillitsvalgte i denne valgkampen. Det har vært lettere å drive valgkamp når meningsmålingene har vært gode. Samtidig tror jeg også at det har vært mer respekt for politikere og politisk arbeid fra velgernes side i denne valgkampen enn tidligere, sier Erna Solberg som synes valgkampen har vært roligere enn vanlig.

Håper på skifte - Hendingene den 22. juli har satt sitt preg på formen og ordskiftet, men samtidig har det vært mye lolkalt krutt rundt omkring og mange heftige debatter.

Høyrelederen er spent på valgutfallet i mange kommuner.

- Kampen i Oslo er selvfølgelig spennende. Vi er også veldig spent på Skedsmo, der Arbeiderpartiet har styrt i 100 år og det kan komme et skifte. I Tromsø har vi hatt veldig gode målinger. Vi har en sjanse til å gjenvinne Tromsø, det hadde vært flott for Høyre. Men det er veldig mange spennende steder. På Eidsvold, for eksempel, kan vi kanskje få en Høyre-ordfører for første gang på mange år, sier en optimistisk høyreleder.

(NTB)