TUNG DAG:
Politidirektør Ingelin Killengreen og forbundsleder Arne Johannessen er i dag på politihuset i  Mo i Rana  for å håndtere drapet på politioverbetjent Kildal.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TUNG DAG: Politidirektør Ingelin Killengreen og forbundsleder Arne Johannessen er i dag på politihuset i Mo i Rana for å håndtere drapet på politioverbetjent Kildal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

- Håper ikke dette har skremt henne fra å være politi

Politidirektør Ingelin Killengreen, kolleger, pårørende og politistudenten som ble vitne til drapet på Olav Kildal (58) holdt minnestund i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
MO I RANA (Dagbladet): - Det er en sterk opplevelse. Det er dramatisk og alle er veldig preget av sorgen i dag, sier politidirektør Ingelin Killengreen til pressen etter minnestunden til Olav Kildal (58).

Han ble knivstukket og drept under et rutineoppdrag som gikk ut på å hente og transportere en psykiatrisk pasient til sykehus i går kveld.

Sammen med leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund har Killengreen tatt turen for å bistå Helgeland politidistrikt etter hendelsen.

- Spesielt tøftTil stede under minnestunden var både Kildals familie og politistudenten som var med på det som skulle være et rutineoppdrag i går.

- For henne er det selvsagt spesielt tøft å oppleve noe slikt før jobben hennes egentlig har begynt. Jeg håper ikke dette har skremt henne fra å bli politi, sier Killengreen.

Og politiledelsen ser at Helgeland politidistrikt står sammen og tar vare på hverandre etter hendelsen.

- Tilbakemeldingen er at dette skal ikke knekke dem. De vil fortsatt gjøre en god jobb som politi, sier politidirektøren, som sa hun føler sterkt med den dreptes familie.

Hun ønsket ikke å gå inn på omstendighetene i saken eller om ting burde vært gjort annerledes eller om det rutiner innad i politiet som bør endres som følge av drapet.

- I tillegg til den pågående etterforskningen vil det bli en omfattende gjennomgang etter episoden som vil ta for seg om det er noe vi kan lære, om det utstyr, instrukser eller planer som bør endres, sier hun.

- Alle sider av saken blir gjennomgått for å se om det er noe vi kan gjøre, sa Johannessen.

- Forferdelig tragiskForbundslederen vil ikke si at det har blitt farligere å være politi i Norge, men han har et inntrykk at det er mer utfordrende enn tidligere - med mye rus og lavere grenser for voldsbruk.

Til stede på minnestunden var også Anita Mikalsen, som er lokallagsleder for Politiets Fellesforbund.

- Det er forferdelig trist og tragisk. Det er et stort tap for oss som mennesker og politikolleger. Olav var en person som brydde seg om andre og som tok kontakt med folk som kanskje ikke var øverst på rangstigen i samfunnet, sier hun.

Hun forteller at Kildal, som ville fylt 59 år i juli og som kunne ha pensjonert seg som politi da han fylte 57, ikke hadde noen planer om å gi seg ennå, så vidt hun vet.

- Han elsket jobben sin, sier hun.

DREPT: Politioverbetjent Olav Kildal ble 58 år gammel.
DREPT: Politioverbetjent Olav Kildal ble 58 år gammel. Vis mer