- Håper jeg er like rik som deg når jeg blir gammel

Ryanair-sjef Michael O´Leary åpner 16 nye flyruter fra Rygge

HATTEBYTTE: Olav Thon og Ryanair-sjef Michael O`Leary byttet hodeplagg under pressekonferansen på Thon Hotel Opera i dag.  Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
HATTEBYTTE: Olav Thon og Ryanair-sjef Michael O`Leary byttet hodeplagg under pressekonferansen på Thon Hotel Opera i dag. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): - Jeg håper jeg er så rik som deg når jeg blir gammel, sier Ryanair-sjef og frontfigur Michael O`Leary til Olav Thon.

Stedet er Thon Hotel Opera på Oslo sentralstasjon. Anledningen er Ryanairs nyhet om at de åpner sin første base i Norge - på nettopp Olav Thons flyplass Moss lufthavn Rygge. Denne åpner i mars 2010 og vil innebære 16 nye ruter fra Rygge og ut i Europa. Til sammen vil det være 22 ruter fra Rygge.

Før pressekonferansen startet holdt O`Leary og Thon show for de oppmøtte. Thon ankom med sin karakteristiske oransje lue på hodet.

Pikekalender
Da valgte den irske flysjefen like godt å plassere en lampeskjerm på sitt hode, før de til slutt byttet hodeplagg i noen minutter. Til slutt utvekslet de litteratur. Mens Thon ga bort en signert bok om seg selv, ga iren O`Leary en ikke-signert utgave av Ryanairs kritiserte kalender av pene jenter med lite klær som jobber i firmaet hans.

- Jeg er ikke med i denne boka. Da hadde den ikke solgt et eksemplar, sa O`Leary under pressekonferansen.

GAVE TIL THON: Michael O`Leary fikk signert bok av Thon. Tilbake fikk hotellkongen neste års kritiserte Ryanair-kalender med et utvalg av selskapets kvinnelige ansatte på. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
GAVE TIL THON: Michael O`Leary fikk signert bok av Thon. Tilbake fikk hotellkongen neste års kritiserte Ryanair-kalender med et utvalg av selskapets kvinnelige ansatte på. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix Vis mer

Thon synes det er gledelig at Ryanair nå satser på flyplassen på Rygge i Østfold.

- Det betyr veldig mye for Rygge og trafikken, men jeg tror det betyr enda mer for turisttrafikken til Norge. Selvfølgelig er det bra for mine hoteller også at det vil komme flere turister til Oslo fra Østfold, sier Thon til Dagbladet, som synes Ryanairs tanke om lave billettpriser, men høyere avgifter om man ønsker bagasje , mat eller annet ekstra til turen, er glimrende.

- Jeg liker best min egen matpakke. Og den kan jeg ha med i håndbagasjen som jeg foretrekker på tur, sier Thon.

- Norge er elendig på turisme
Michael O`Leary håper flere turister vil ta seg turen til Norge og Oslo nå som han setter opp flere ruter til Norge.

- Myndighetene i Norge er elendig på turisme. De har oljen og rikdommen sin og tenker ikke på potensialet. Jeg tror mange i det sørlige Europa har lyst til å komme til Norge for å oppleve snø, is og regn når de er lei av sola. Det er flott natur i Norge og ski-mulighetene er enestående. Problemet er bare at det er alt for dyrt å reise til Norge. Det ønsker jeg å gjøre noe med, sier O`Leary.

De nye rutene fra Rygge:

• Danmark: Århus

• Tyskland: Berlin, Düsseldorf, Memmingen

• Nederland: Eindhoven

• Polen: Gdansk, Krakow, Wrocklaw

• Frankrike: La Rochelle, Paris (Beauvais)

• Irland: Dublin

• Latvia: Riga

• Spania: Malaga, Palma de Mallorca, Valencia

• Italia: Venécia

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer