- Håper jeg finner kona

For første gang deltar en statsminister og hans kone i Holmenkollstafetten. Det skjer søndag da Kjell Magne Bondevik overtar stafettpinnen fra kona Bjørg på laget til Statsmininisterens kontor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg håper jeg finner henne, så vi unngår kluss i vekslingen, sier Bondevik til Dagbladet.

I går trente Bondevik vekslingsteknikk på taket av høyblokka sammen med internasjonal rådgiver Katja C. Nordgaard som skal avslutte, og løpsveteranen, departementsråd Bjørn Grydeland.

- Det ville vært pinlig om jeg måtte rope «hvor er kona mi?». Men jeg finner henne vel, for i starten er jeg jo uthvilt. Det blir verre å få øye på Katja når jeg er utslitt, sier Bondevik, som er klar over at 810 meter er en krevende etappe.

Sjarmøretappen

- Jeg må ta det rolig fra start så jeg ikke stivner, sier Bondevik. Han understreker at han ikke er i topptrim foran søndagens løp.
- Formen kunne absolutt vært bedre. Min trening består av innendørsfotball, samt at jeg går alle trappene opp til 16. etasje hver dag. Løping er det dårlig med, der er kona langt bedre. Bjørg løper regelmessig, og hun er også med på et trimparti en gang i uka. Hun er i bedre form enn meg, sier Bondevik.

- Jeg er egentlig ikke noe glad i å løpe. Jeg trives best med ball. Men når jeg likevel valgte å stille, er det for å slå et slag for trim og bidra sammen med kollegene ved Statsministerens kontor, sier Bondevik

Statsministeren skal naturlig nok løpe sjarmøretappen, som er den nest siste før Bislett stadion.
- Det er ikke jeg som har valgt den etappen. Jeg har bare blitt satt opp der, forklarer Bondevik. Dette bekrefter informasjonssjef Øivind Østang.

- Det sier seg selv at statsministeren skal løpe sjarmøretappen. Det har vi i administrasjonen bestemt, sier Østang til Dagbladet.

Bondevik har løpt Holmenkollstafetten før, to ganger for Stortingets idrettslag og en gang på UDs lag, da han var utenriksminister.

Statsministerens kontor stilte lag også i fjor i det som er kalt vårens vakreste eventyr. Det var meningen av Jagland skulle delta, men noe kom i veien. Dermed er det første gangen statsministeren topper laget.

<B>UNNGÅ KLUSS:</B> Kjell Magne Bondevik og rådgiver Katja C. Nordgaard trener på vekslingsteknikk. Departementsråd Bjørn Grydeland bistår med gode råd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer