Håper Kim Eirik (6) fortsatt lever

Politiet på Smøla i Møre og Romsdal utelukker ikke lenger at Kim Eirik Salmela Farstad (6) kan være utsatt for en kriminell handling. Lensmann Arnfinn Fuglevåg håper på en rask oppklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Preget av alvoret

- Forsvinningen til seksåringen er uforklarlig, og saken blir fortsatt sett på som en leteaksjon. Vi leter med håpet om å finne gutten i livet, sier lensmann Fuglevåg.

Det var ved 19-tida torsdag at guttens mor snakket med Kim Eirik ved fotballbanen ved Råket på Smøla. Der spilte han fotball sammen med noen kamerater.

De avtalte da at Kim Eirik skulle sykle rett hjem, en strekning på omkring en kilometer.

Fant sykkelen

Kim Eirik hadde begynt hjemturen da moren passerte ham etter et par hundre meter. Hjemme ventet hun en time før hun kjørte tilbake for å se etter sønnen. På halvveien fant hun sykkelen ved oppkjørselen til et hus.

I dette huset bor et søskenpar på 27 og 24 år.

Den 24 år gamle kvinnen ble i går kjørt til politihuset i Kristiansund for avhør.

Kvinnen skal ha forklart at hun ikke var hjemme og derfor ikke så noe til 6-åringen torsdag. Heller ikke kvinnens bror var hjemme på tidspunktet en nabo mener å ha sett Kim Eirik gående mot huset.

Kvinnen fortalte i avhør at hun for noen dager siden snakket med seksåringen. - Da fikk gutten hilse på kaninene hennes, sier lensmannen.

Politiet understreker at kvinnen bare har status som vitne.

Helikopter-søk

Da guttens mor meldte ham savnet ved 20-tida torsdag, ble han øyeblikkelig etterlyst og leteaksjonen ble satt i gang.

- Gutten er som seksåringer flest, nysgjerrig på det meste. Men han var godt kjent og pleide å komme hjem når han skulle, sier guttens mor, Wenche Farstad til NTB.

I går kveld regnet lederen for letemannskapet, Fredrik Gründer, med at over en kvadratkilometer var saumfart og at sjansene for at gutten skal befinne seg i det området er små.

En rekke småvann, myrhull og brønner ble forsøkt tømt. Det ble også søkt i sjøkanten noen hundre meter nedenfor veien der gutten syklet. Et Sea King helikopter har vært med i letingen med varmesøkende kamera. Hunder er også brukt.

Aksjonen fortsatte utover kvelden i går, med et 60-tall personer deltar i letingen.

Flere til avhør

I går ettermiddag kom politimesteren for Nordmøre, Kjell-Otto Lilleberg, til Smøla.

Lensmann Fuglevåg sier flere personer er blitt vitner i saken, men han understreker at ingen har spesiell status utover det.

- Alle tips er interessante, men ingen peker seg ut til å ha begått noe kriminelt, sier lensmannen.

Dagen Kim Eirik forsvant var det musikkstevne på Smøla. Det meste av trafikken fra øya var avtatt da gutten forsvant.

Letingen fortsatte utover kvelden i går, og lensmann Arnfinn Fuglevåg har tro på en rask oppklaring av saken.

Lensmannen var i går i kontakt med Kripos og rådførte seg med deres ekspertise. I går kveld var Kripos ikke koblet direkte til saken, men står klare til å rykke ut.