Håper kjemikalier kan løse opp oljeflakene i morgen

Oljen driver mot kysten. StatoilHydro håper naturen vil hjelpe dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nesten 4 000 kubikkmeter råolje ble sluppet ut i havet fra en lekk undersjøisk slange klokken 9:17 i dag. Slangen er en del av lastebøyens utstyr, ikke skipet «Navion Britannica» sitt. Utslippet skjedde dermed langt under havoverflaten og det er ukjent hvor lenge det fikk pågå.

- Utslippet ble først oppdaget ved at man så oljen flyte i vannet ved skipet, sier informasjonssjef Nielsen i StatoilHydro til Dagbladet.no.

På grunn av vanskelige værforhold i Nordsjøen kan oljen verken pumpes opp eller løses opp med kjemikalier i natt.- Vi gjør alt som står i vår makt og vil følge med på utviklingen utover kvelden og natten, sier Arne Sigve Nylund, områdeansvarlig for vest i StatoilHydro til NTB.

Løses opp til små dråper

Ett oljevernfartøy ankom Statfjord-feltet i Nordsjøen i ettermiddag. Før midnatt vil nok et oljevernfartøy være på plass og ytterligere to vil ankomme i morgen tidlig, skriver selskapet i en pressemelding.

Alle fartøyene er utstyrt med oljevernsystemer, blant annet lenser for mekanisk oppsamling av olje til havs. I tillegg er både «Havila Troll» og «Havila Runde» utstyrt med kjemikalier og såkalt dispergeringsutstyr som kan brukes til å bryte ned oljen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer