Håper «Kongens nei» skal bli Hollywoods ja

Etter å ha vært med på det meste av norske storproduksjoner innen TV og film, jakter Drylab friske penger for å kunne erobre Hollywood.

Drylab jakter nå penger for å kunne slå seg opp i USA. Foto: Erlend Wessel Carlsen.
Drylab jakter nå penger for å kunne slå seg opp i USA. Foto: Erlend Wessel Carlsen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Markedssjef Pontus Steinfeld i Drylab håper medgründer og filmfotograf John Christian Rosenlund får noe ut av promoteringsturneen han er på i USA. Rosenlund står bak «Kongens nei», som er Norges bidrag til årets utenlandske film i årets Oscar-utdeling.

Finansavisen kan fortelle at «Kongens nei» er produsert ved hjelp av Drylabs programvare, og en statuett – eller nominasjon – ville virkelig gi selskapet god drahjelp.

OSCAR-KANDIDAT: «Kongens nei» er Norges kandidat til å blibeste ikke-engeslskspråklige film. Video: Paradox Film Vis mer

Over 100 produksjoner

Listen over filmer og serier som har brukt Drylabs løsning er lang. Også «Birkebeinerne», «Bølgen», «Okkupert» og «Kampen om tungtvannet» er på listen. Til sammen er det over 100 produksjoner. Nå ønsker selskapet å ansette én eller to personer i USA, med hovedfokus på to lokasjoner; New York og Hollywood.

- Vi har tatt det meste av Norge, og da kunne vi velge mellom å gå til 25 ulike markeder der mange av dem snakker språk vi ikke kan, eller til ett større marked der vi kan språket. En Oscar, eller bare en nominasjon, hadde vært en fantastisk inngang til det amerikanske markedet, sier Steinfeld til Finansavisen.

Den amerikanske drømmen

For å gjennomføre den amerikanske drømmen jakter selskapet nå 10-15 millioner kroner for rundt 20 prosents eierandel, som priser selskapet til opp mot 50 millioner kroner før penger.

Ifølge Finansavisen skal pengene skal gå til videreutvikling, mer kunstig intelligens og automatisering av programmet, samt lanseringen i USA. Målet er å være i havn med pengeinnhentingen før rakettene skytes opp 31. desember.

Selskapet har allerede kontakt med og fått oppdrag i Kina, New Zealand, Frankrike, Finland og Tsjekkia. Sistnevnte er Fastlands-Europas største filmmiljø, mye på grunn av politikk og skatteregler.

Andre økonominyheter:
- Disse aksjene kan dra nytte av Trump-effekten
Donald Trump fikk nei - milliardær fra Larvik fikk ja