Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Håper Liv Signe kjenner støtten fra partiet

- Nå må de som driver kampanje mot partilederen, roe seg, sier sentralstyremedlem.

ENSTEMMIG: Her er Liv Signe Navarsete (SP) på vei inn Stortinget etter stortingsvalget 2013.I dag åpner hun for ekstraordinært landsmøte for å få en slutt på lederdebatten. Men sentralstyremedlem Gro-Anita Mykjåland ønsker ikke ekstraordinært landsmøte, og viser til at partiledelsen ble enstemmig valg på landsmøtet i fjor vår. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
ENSTEMMIG: Her er Liv Signe Navarsete (SP) på vei inn Stortinget etter stortingsvalget 2013.I dag åpner hun for ekstraordinært landsmøte for å få en slutt på lederdebatten. Men sentralstyremedlem Gro-Anita Mykjåland ønsker ikke ekstraordinært landsmøte, og viser til at partiledelsen ble enstemmig valg på landsmøtet i fjor vår. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sp-leder Liv Signe Navarsete åpner nå for et ekstraordinært landsmøte for å få en stopp på lederstriden og bråket i partiet.
Sentralstyremedlem Gro-Anita Mykjåland sier imidlertid at hun håper partilederen kun viser til partiets vedtekter, og ikke har tenkt å trekke seg nå.

Vil ha ro - Det kan virke som noen i partiet driver kampanje mot henne. De må nå roe seg ned slik at vi kan konsentrere oss om politikk. Jeg håper at Liv Signe fortsatt kjenner støtten hun fikk fra partiet i april. Et enstemmig landsmøte gjenvalgte ledelsen.

Jeg håper også at de som kjører denne saken, går i seg selv og spør seg om de ønsker å fortsette dette løpet, sier Mykjåland til Dagbladet.

- Må håndteres - Det er noen i partiet som ikke ønsker meg. Det må partiet diskutere. Vi har et regelverk for å håndtere denne type situasjoner. Vi er ikke tjent med å ha denne situasjonen gående lenge. Det er viktig at vi får en prosess for hvordan vi skal håndtere de spørsmålene som har kommet opp, sier Navarsete til TV2.

Mot ekstraordinært landsmøte Mykjåland sier hun regner med at Navarsete med denne uttalelsen ikke gj ør noe annet enn å vise til partiets vedtekter og retningslinjer.

- Vi har tydelige retningslinjer for dette partiet. Det må alle forholde seg til. Det er ikke lukket for et ekstraordinært landsmøte. Men for egen del vil jeg si at vi ikke er tjent med det.

Nå skal fylkespartiene ha årsmøter, og så har vi et nytt landsmøte om ikke veldig lenge. Noen ser ut til å ha hastverk, men de må nå roe seg, sier Mykjåland.

- Svært krevende Hun sier hun ikke tror det er noe stort ønske i partiet om et ekstraordinært landsmøte.

- Det er svært ressurskrevende, og det er bare ni måneder siden vi gjorde et enstemmig valg. De stemmene som nå er ute og spiller lederen dårlig, hvor var de da? Den siste medfarten Liv Signe har fått, er veldig unødvendig.

-Snakker ned mennesker - Flere av dine partikolleger tar i Dagbladet et kraftig oppgjør med Ola Borten Moe. De mener han har opptrådt illojalt mot partilederen. Hva mener du om denne kritikken?

- Dette er å snakke ned personer i partiet, og det ønsker ikke jeg å delta i. Vi skal ikke behandle mennesker slik, sier Mykjåland.

Ungdomspartiet vil ha ro Heller ikke leder i Senterungdommen, Erling Laugsand, ønsker et ekstraordinært landsmøte.

- Partiledelsen er valgt fram til 2015.  Det er så pass kort tid siden et samlet landsmøte ga partiledelsen tillit. Et ekstraordinært landsmøte er veldig ressurskrevende for partiet, og jeg er usikker på om det vil bidra til å skape den ro vi trenger i partiet.

Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal tolke Liv Signes uttalelse. Det er ikke sikkert det er så dramatisk. Hvis hun slår fast at vedtektene gir mulighet til å kreve ekstraordinært landsmøte, er det jo en ren selvfølgelighet. Noen vil kanskje tolke dette mer dramatisk enn det er grunnlag for, sier SpU-leder Erling Laugsand