Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Håper lokalsamfunnet kommer styrket ut av møtet, og at det blir slutt på heksejakt av barn

Storforeldremøte i Bærum i kveld.

STORFORELDREMØTE: I kveld samles foreldre fra Lesterud, Gullhaug, Lommedalen og Mølladammen skole i Lommedalen kirke til et storforeldremøte der det tragiske dødsfallet til en 13 år gammel jente fra Lommedalen er tema.
STORFORELDREMØTE: I kveld samles foreldre fra Lesterud, Gullhaug, Lommedalen og Mølladammen skole i Lommedalen kirke til et storforeldremøte der det tragiske dødsfallet til en 13 år gammel jente fra Lommedalen er tema. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld klokka 20.00 samles foreldre fra Lesterud, Gullhaug, Lommedalen og Mølladammen skole i Lommedalen kirke til et storforeldremøte der det tragiske dødsfallet til en 13 år gammel jente fra Lommedalen er tema.

FAU-leder ved Gullhaug skole, William Juul, sier til Dagbladet at han har inntrykk at mange ønsker å benytte anledningen til å samles på denne måten.

- Jeg håper at lokalsamfunnet kommer styrket ut av dette møtet, at det fører til mer samhold og at det blir slutt på heksejakt av barn, sier Juul.

- Voksne henger ut barn Fagansvarlig i Unicef Norge, Kristin Oudmayer har blitt spurt av kommuneledelsen i Bærum om å holde et foredrag for foreldrene under kveldens møte.

- Det viktigste for meg blir å få fram hva foreldrene kan gjøre for at barn i Lommedalen skal ha det bra nå og framover, og hvordan de kan være gode voksenpersoner og dyrke fellesskapsfølelsen og det gode samholdet, sier Oudmayer til Dagbladet.

SKAL SNAKKE TIL FORELDRENE: Kristin Oudmayer i Unicef skal i dag snakke til foreldre fra Bærum-skolene som den døde 13 år gamle jenta var elev ved.   Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SKAL SNAKKE TIL FORELDRENE: Kristin Oudmayer i Unicef skal i dag snakke til foreldre fra Bærum-skolene som den døde 13 år gamle jenta var elev ved. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Også hun er opptatt av at det er viktig at barn ikke pålegges noen skyld i etterkant av dødsfallet til den 13 år gamle jenta.

- En kikk i kommentarfeltene til saker om denne hendelsen viser hvordan voksne bruker stygge ord og henger ut barn som «barnemordere». Dette bekymrer oss. Denne saken er fortsatt under etterforskning og ingen vet nøyaktig hva som har skjedd, og det er en urimelig belastning å påføre barn og foreldre noe ansvar, sier Oudmayer.

- Grusomt Også på sine nettsider anmoder Unicef foreldre om å ikke vise sinne og frustrasjon i ulike former for innlegg på sosiale medier.

- Det er veldig tragisk og grusomt at voksne finner på sånt, sier FAU-leder William Juul, som forteller at alle skolene vil holde egne foreldremøter i etterkant av kveldens storforeldremøte.

Som Dagbladet skrev tidligere i dag er Gullhaug skole, som den 13 år gamle jenta som døde på nyttårsaften var elev ved fram til høsten 2012, ettergått i en fersk tilsynsrapport fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Mor løslates Den 13 år gamle jentas mor er siktet for grov omsorgssvikt etter at datteren ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften. Hun ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Gjøvik Tingrett.

LØSLATES. Mora til den 13 år gamle jenta som ble funnet død nyttårsaften blir ikke varetektfengslet i fire uker, slik politiet ønsket. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LØSLATES. Mora til den 13 år gamle jenta som ble funnet død nyttårsaften blir ikke varetektfengslet i fire uker, slik politiet ønsket. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Retten besluttet å løslate kvinnen.

Politiet fikk dermed ikke medhold i sin påstand om fire uker varetekt. De valgte å ikke anke rettens kjennelse.

Mora var ikke til stede da kjennelsen ble lest opp i Gjøvik tingrett rundt klokka 17.00 i ettermiddag.

- Tapet av datteren er altoverskyggende, men hun er glad for å bli løslatt, sier siktedes forsvarer Aasmund Olav Sandland til Dagbladet like etter at han og hans klient ble kjent med kjennelsen.

ELEV HER: Den 13 ¨år gamle jenta var elev ved Gullhaug skole. Mora tok henne ut av skolen i 2012 etter episoder med mobbing.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ELEV HER: Den 13 ¨år gamle jenta var elev ved Gullhaug skole. Mora tok henne ut av skolen i 2012 etter episoder med mobbing. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media