- Håper min mann lever inne i båten

Rigel Luna Dingcong så vraket av «Rocknes» i går sammen med 30 andre pårørende fra Filippinene. De har fremdeles håp om å finne sine kjære i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): - Mirakler kan skje, ikke bare for min mann, men for alle som er savnet. Jeg må forholde meg til de faktiske forhold, men jeg har et håp om å finne min mann i live, sier Rigel Luna Dingcong.

Mannen hun håper å få tilbake i live er den savnede overstyrmannen Romulus Dingcong.

Siste gang hun så ham var da han reiste for å mønstre på «Rocknes» 15. november. Hun møtte pressen i går kveld, sammen med familievennen Rancho Villavicencio, ambassadør Victoria Bataclan og skipsreder Atle Jebsen.

Brøt sammen

Tidligere på dagen var de ute på ulykkesstedet i Vatlestraumen med marinefartøyet KNM «Alta».

Der kom tårene fram, en ung kvinne brøt sammen og ropte ut sin fortvilelse. De gjennomførte en katolsk minnegudstjeneste om bord og kastet gule roser og en krans på sjøen.

Før turen gikk videre til Ågotnes på Sotra hvor vraket ligger.

- Det var tungt og rart å se skipet ligge opp ned, men vi gir ikke opp håpet. Min mann sendte en tekstmelding til meg om morgenen ulykkesdagen. Han skrev at han savnet meg og at han var glad i meg. Nå er det vår sønn på seks år og jeg som savner ham, forteller Rigel Luna Dingcong.

Takknemlig

Den filippinske ambassadøren Victoria Bataclan sier at hennes folk er kjent for å være optimistiske, og understreker at det er lov å tro på mirakler.

- For øvrig vil vi takke norske myndigheter som har støttet oss på en så varm måte siden ulykken. Jeg vil gjerne også sitere en av de overlevende mannskaper som fortalte meg at skipsreder Atle Jebsen har et varmt hjerte. Et godt bevis på det er at han har finansiert reisen for 31 pårørende fra Filippinene og helt hit til Bergen. sier ambassadør Victoria Bataclan.

Skipsreder Atle Jebsen lover at det skal utbetales lønn for januar og februar for alle som er rammet av ulykken.

SEREMONI: De pårørende etter havariet hadde en katolsk minnegudstjeneste om bord i marinefartøyet KNM «Alta» i går. De kastet gule roser på ulykkesstedet.
HÅPER: Rigel Luna Dingcong vil ikke gi opp håpet om at hennes mann lever inne i vraket.