Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekspert-jakt på mobilfilm som kan oppklare «Fittja-saken»

Håper mobil-film kan oppklare gruppevoldtektssak i Stockholm -nå ankes frikjennelsen

- Hvis filmen finnes er den av stor interesse, sier aktor Markus Hankkio til Aftonbladet.

VAKTE OPPSIKT: Den frikjennende dommen i en gruppevoldtektssak i Stockholm-forstaden Fittja vakte stor oppsikt. Her bekjentgjøres dommen i Södertörns tingsrett den 19. desember.
Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix
VAKTE OPPSIKT: Den frikjennende dommen i en gruppevoldtektssak i Stockholm-forstaden Fittja vakte stor oppsikt. Her bekjentgjøres dommen i Södertörns tingsrett den 19. desember. Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frikjennelsen i den såkalte Fittja-saken hvor fem menn var anklaget for gruppevoldtekt og medvirkning til gruppevoldtekt, vil nå bli anket, melder den svenske avisa Aftonbladet.

Den angivelige gruppevoldtekten skal ha skjedd i august 2016 i en trappeoppgang i Stockholm-forstaden Fittja. To av de fem skal ha filmet det som skjedde, men politiet hadde ikke funnet noen slik film da saken endte med frikjennelse i tingretten for to uker siden.

Jakter på filmbevis

Nå håper aktor at filmene kan bli funnet, og forteller til Aftonbladet at han i løpet av kort tid vil anke saken.

Eksperter i Tyskland er nå i ferd med å undersøke to mobiltelefoner, på jakt etter slike filmer.

- Hvis filmen finnes er den av stor interesse, sier aktor Markus Hankkio til Aftonbladet.

Den såkalte Fittja-saken vakte stor oppsikt både i Sverige og Norge, blant annet fordi flere skal ha stått og heiet mens offeret, en rusmisbruker, ble voldtatt.

Da den frikjennende dommen kom i desember, kom tingretten samtidig med skarp kritikk av politiets etterforskning. Blant annet ble åstedsundersøkelsene først utført i feil bygning - noe det gikk mange måneder før politiet oppdaget.

Ny teknikk

Ifølge tingretten var bevisene altfor tynne til en fellende dom.

Nå håper aktor at dette kan rettes opp. Han forteller at to beslaglagte mobiltelefoner nå er sendt til Tyskland for å undersøkes grundig.

- Man har ikke fått koder for å kunne åpne telefonene og politiet har heller ikke hatt teknikk for å komme til innholdet. Det har skjedd en utvikling nå som gjør at man kan komme til innholdet i Tyskland i en undersøkelse som pågår der, og hvis filmen finnes er den av stor interesse, sier aktor Markus Hankkio til Aftonbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!